In 1971 startte Henk in de 55e editie van het Nijmeegse wandelevenement als soldaat. Uiteraard op de 40 km route en met volle bepakking. Een jaar later, in 1972, kon de bepakking wegblijven vanwege hitte. Daarna heeft hij 27 keer de 50 km afstand gewandeld. Alleen in het jaar 1991 deed Henk niet mee, wat dus een grote uitzondering was.

In 1992 had hij een vaste wandelmaat gevonden, nl Wim van Rossum. Ze liepen harmonieus, dezelfde pas en tempo, hadden veel plezier, maakten grapjes en zongen uit volle borst ( en dat we toffe jongens zijn, dat willen wij weten…), het waren dikke vrienden. Vanaf 2001 wandelden ze samen de 40 km.

Vaak werden ook de  in de weekenden georganiseerde tochten van wandelverenigingen gelopen met de partners erbij om de wandelconditie bij te houden. Ze hielpen elkaar met klussen, Henk als sterke man en Wim was vooral handig en ingenieus. En met de partners erbij werd fanatiek gerikt. Tot Wim hartproblemen kreeg. In 2012 liep Wim voor de laatste keer mee. Het was Wim’s 25e vierdaagse en voor Henk de 40e keer. Dat jaar liep de partner van Henk ook voor de eerste keer mee, maar ook meteen voor de laatste keer. In 2019 overleed Wim. Dit was een groot verlies voor Henk en in zijn hart en zijn gedachten wandelt Wim nog altijd mee met hem. Nu wandelt Henk alleen of met bekenden, maar zonder echt vaste wandelmaat. Hij heeft zijn Vierdaagse kilometers goed bijgehouden. In totaal nu 8690 km’s ! Daar komt nog minstens het dubbele bij van de overige  wandeltochten. 

Henk zet als ervaren wandelaar  routes uit voor wandelvereniging Amicitia Mill en zit ook in het bestuur daarvan. Ook is hij een fanatieke NEC-er, die nooit een thuiswedstrijd mist. Is hij een Nijmegenaar in zijn hart, of een sportieve man die van zowel voetbal als van wandelen houdt ?

Voor zijn 50e Vierdaagse heeft hij zoals altijd goed geoefend, want die wil hij ook dit keer weer in een pittig tempo gaan wandelen. 

Succes Henk!