Foto: Cockie Kremers

Het was voorjaar 2019 toen het nieuws in Mill insloeg als een bom, Jack en Francien Rooijakkers stoppen na 33 jaar met grandcafé restaurant ’t Centrum aan de Kerkstraat in Mill. De zaak werd verhuurd aan Herman Janssen en Willemien Vloet.

“Vanaf het begin hebben we aangegeven dat we het horecabedrijf graag zouden kopen als het ons goed zou bevallen,” vertelt Herman. “En dat is het geval. Ik ben al veertig jaar actief in de horeca en wil dat samen met Willemien nog jaren blijven doen. We voelen ons helemaal thuis hier in Mill en zijn dan ook super blij dat we de zaak nu helemaal over hebben kunnen nemen van Jack en Francien.”

Op 1 augustus 2019 werden Herman en Willemien de nieuwe uitbaters van ’t Centrum. “In het begin heb ik nog een paar weken geholpen,” vertelt Jack Rooijakkers. “Maar dat was al vrij snel niet meer nodig. Hun zoon Roel is een goeie kok en hielp mee met een nieuwe menukaart en stond ook in de keuken. Ze hebben er helemaal hun eigen zaak van gemaakt en zo hoort het ook, Francien en ik zijn blij dat dit allemaal goed is gegaan en hebben er vertrouwen in dat dit nog vele jaren zo zal blijven.” 

Na een succesvolle start voor Herman en Wilmien in augustus 2019, brak er in 2020 wel even een spannende tijd aan. Op zondag 15 maart 2020 moesten in verban met corona namelijk veel bedrijven de deuren van het ene op het andere moment sluiten. Herman: “We zijn toen vrij snel begonnen met maaltijden thuisbezorgen, er waren dagen dat we met 3 auto’s aan het rijden waren om alle bestellingen tijdig af te leveren. Ook hebben we die tijd gebruikt om hier in het restaurant zaken aan te pakken en vernieuwen.” Ondertussen kan men gelukkig alweer een lange tijd volop gasten ontvangen en ze heerlijke lunches en diners voorzetten. Herman: “En dat is toch wat je het liefste wilt. Maar ook willen we graag samen met andere ondernemers leuke activiteiten organiseren om te blijven zorgen voor een levendig centrum. Zo doen we samen met Myllesweerd de 5 dagen durende terrasfeesten die komende woensdag tijdens de Vakantiejaarmarkt beginnen en ook voor de Millse kermis hebben we mooie plannen om ook daar weer een echt dorpsfeest van te maken.”

Totaal was het horecapand aan de Kerkstraat zo’n 70 jaar eigendom van de familie Rooijakkers. “We wonen nog steeds in een appartement hier bij ’t Centrum en zijn nu van plan om te verhuizen naar een plek die al sinds 1919 van de familie Rooijakkers is. Het pand van voorheen Ixies aan de Stationsstraat, waar vroeger tante Gerda haar winkel had, willen we verbouwen en er een levensloopbestendige woning van maken. Dat zijn we nu allemaal aan het uitwerken.”

Meer weten over Grandcafé restaurant ’t Centrum aan de Kerkstraat 4 in Mill? Bel met Willemien en Herman via 0485 45 1904 of zie www.hetcentrummill.nl.