In de gemeente Land van Cuijk wonen diverse bekende Nederlanders met bijzondere beroepen en muzikale, economische, sport en politieke carrières. Maar ook zijn hier heel wat mensen geboren die nu elders in het land wonen en door hun werk landelijk en zelfs internationaal bekend zijn.

Voor Visit Land van Cuijk maakt Corné Kremers een serie podcasts met deze personen. De meest recent geplaatste podcast, aflevering 13 is met acteur, presentator, dagvoorzitter, voice-over en directeur omroep Studio 040 in Eindhoven Mike Weerts uit Overloon.

Sinds Mike afstudeerde in 2005 aan de school voor drama in Eindhoven is hij non-stop te zien in het theater, in diverse prijswinnende speelfilms en speelde hij een aantal vaste rollen in populaire televisieseries. Hij is onder andere te zien in de speelfilms Borgman, Ferry, De bende van Oss en de telefilm Op de dijk. In Of ik gek ben gebaseerd op het boek van Michiel Stroink schittert Mike in zijn eerste grote hoofdrol. Dit project heeft hij zelf geïnitieerd en is daar ook als creatieve producer bij betrokken.

Het televisiepubliek kent Mike als Arnold in Moeder, ik wil bij de revue, Jasper in Project Orpheus, als Danny in Voetbalvrouwen en in Celblok H als bewaker. In het theater was hij te zien in Dansen met de vijand, Baantjer, de musical Petticoat, Hendrik Groen – Zolang er leven is en All Stars de musical. In 2022 was Mike 1 van de deelnemers aan het RTL 4-programma Expeditie Robinson.

Hoe hij acteur werd, hoe dit alles er in het dagelijkse leven uitziet en waar hij op dit moment zoal mee bezig is hoort u in de meest recent geplaatste podcast Groeten uit het Land van Cuijk. Techniek van deze opnames is in handen van Thijs van den Heuvel. De podcasts zijn via alle bekende podcastkanalen en podcastproviders te beluisteren zoals bijvoorbeeld Spotify en Apple Podcasts. Ook zijn deze gesprekken terug te vinden op www.groetenuithetlvc.nl.