Wie kent hem niet, de uitdrukking “een Heitje voor een Karweitje”. Al in 1952 werd de actie gehouden door de vereniging ‘De Nederlandse Padvinders”. “Het heitje”, oftewel de 25 guldencent die kinderen vroeger kregen voor het doen van klusjes, bestaat allang niet meer. Maar de actie vindt nog altijd plaats bij de diverse scoutinggroepen in het land, om op deze manier hun clubkas te spekken.

Ook  Scouting Mill begint haar nieuwe seizoen traditiegetrouw met een “Heitje voor een Karweitje”. Op zaterdag 24 augustus zullen de leden tussen langs de deuren gaan voor het uitvoeren van diverse klusjes. U herkent onze leden aan de Scoutingblouse die zij dragen.

Mogelijke klusjes die de leden zouden kunnen doen zijn het uitlaten van de hond, het konijnenhok schoonmaken, huisdieren uitlaten of te eten geven, het gras maaien, de tuin sproeien, het onkruid wieden, de stoep vegen, bladeren harken, glas wegbrengen, statiegeldflessen wegbrengen (in ruil voor statiegeld), een boodschap doen of oppassen op de kinderen. En dat zijn nog maar enkele mogelijke klusjes. Dus draagt u de scouting een warm hart toe, dan hopen we dat u onze leden helpt met het verzinnen van leuke klusjes.

Na afloop van het “Heitje voor een Karweitje” zullen een aantal leden gaan overvliegen. Overvliegen is het evenement dat plaatsvindt wanneer een lid van de scouting overgaat van de ene speltak naar de andere. Op het moment dat een jeugdlid te oud is voor een bepaalde speltak, vliegt hij/zij over naar de volgende speltak. Het overvliegen vindt plaats door een uitdagende activiteit waarbij een obstakel  (passend bij de leeftijd) moet worden overwonnen om vervolgens ontvangen te worden door de nieuwe speltak.