De in Boxmeer geboren (24 augustus 1962) en getogen Emile Roemer behoort tot de bekendste personen uit de landelijke politiek. Hij was onderwijzer, gemeenteraadslid, wethouder, locoburgemeester, Tweede Kamerlid en Fractievoorzitter, waarnemend burgemeester in Heerlen en Alkmaar en sinds december 2021 is hij Gouverneur (Commissaris van de Koning) van de provincie Limburg.

Vandaar dat Emile Roemer ook niet mocht ontbreken in een serie interviews met bekende en bijzondere personen die een relatie hebben met de gemeente Land van Cuijk voor de podcast Groeten uit het Land van Cuijk.

Deze podcast is een initiatief van Visit Land van Cuijk. Corné Kremers sprak ondertussen al met tal van bekende personen die hier geboren en getogen zijn, hier zijn komen wonen of een andere relatie hebben met deze gemeente of een van de 33 kernen in de gemeente Land van Cuijk. Techniek van deze opnames is in handen van Thijs van den Heuvel.

De podcast Groeten uit het Land van Cuijk is te vinden bij alle bekende podcastproviders en apps zoals Spotify en Apple Podcasts. Door te kiezen voor ‘abonneren’ of ‘volgen’ (is gratis) ontvangt u automatisch een melding zodra er een nieuwe podcast is geplaatst. Ook zijn deze gesprekken te beluisteren via www.groetenuithetlvc.nl en www.visitlandvancuijk.nl.