De weg naar volwassenheid is niet altijd makkelijk. Hoe ouder je wordt, hoe meer je te maken krijgt met het maken van eigen keuzes, verantwoordelijkheden, uitdagingen en kansen. Sommige jongeren in Nederland hebben hier moeite mee en lopen het risico om uit te vallen.

Het landelijke initiatief Maatschappelijke Diensttijd biedt jongeren de mogelijkheid om samen talenten, persoonlijke doelen en kansen te onderzoeken. Ook bij Sociom bieden wij dit programma vanaf nu aan via Het MDT-huis. 

Bij het MDT-huis van Sociom bieden wij jongeren de mogelijkheid om zich persoonlijk te ontwikkelen. Met een speciaal maatwerkprogramma laten we hen kennismaken met de verschillende aspecten van het leven, ondersteunen we ze bij hun hulpvragen en geven we hen handvaten om zelfverzekerder deel te nemen aan de maatschappij. 

Voor wie is het MDT-huis een mooie kans?

Dit traject is speciaal ontwikkeld voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar. Jongeren die vastlopen op school, het werk of die al een enige tijd thuis zitten, kunnen deelnemen aan deze ‘reis’. Het is een reis om talenten te ontdekken, erachter te komen wat je in de toekomst wil gaan doen en je persoonlijke doelen te behalen. Het duurt 3 tot 6 maanden en is in groepsverband. 

Aanmelden

Lijkt dit een mooie kans voor jou of jouw kind? Meld je dan aan voor een intakegesprek bij coördinator MDT Maaike Schwering via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kun je vrijblijvend met haar contact opnemen voor meer informatie over dit project. Het volgen van het traject is kosteloos.

Over Sociom

Sociom is een organisatie voor sociaal werk in het Land van Cuijk en West Maas en Waal. Samen met de gemeente, onze netwerkpartners en vrijwilligersorganisaties werken we aan een samenleving waarin mensen zich thuis voelen, kansen krijgen én pakken. Omdat we lokale initiatieven aanbieden, zijn wij altijd in de buurt. Ook bij jou!