Op 15 maart van dit jaar overleed Rob van der Ligt uit Wilbertoord, vriend van de Sjieke Bazen, een sfeermaker en doorzetter. Om hem te eren en hun verdriet te verwerken, hebben de Sjieke Bazen, samen met Millse zangeres Evy Linders, een bijzonder eerbetoon gecreëerd door een track op te nemen.

Evy Linders, een goede vriendin van Rob, kwam met het idee. “We wilden iets vets doen voor Rob, maar ook iets waar anderen steun aan kunnen hebben,” vertelt het muzikale team. “Het was best een uitdaging om de juiste mix te vinden tussen emotie en feest, maar we zijn superblij met het eindresultaat.”

Rob bracht altijd sfeer en gezelligheid waar hij ook was. “Hij zorgde voor saamhorigheid en dat iedereen het naar zijn zin had,” vertelt Stiek Raaijmakers, lid van Sjieke Bazen. “Maar nu is het stil. Dit nummer is ons geluid voor Rob, onze grootste fan.”

De track vangt zowel de vrolijke herinneringen als het gemis van Rob en biedt een muzikaal hart onder de riem voor iedereen die hem kende. “Rob is nu een ster die naar ons lacht,” verwijst Stiek naar de titel van de plaat: Ster. “Met deze plaat willen we zijn positieve energie voort laten leven. We missen hem ontzettend, maar hij blijft bij ons door de muziek.” Zijn vrienden en familie hopen dat het nummer ook een steun kan zijn voor anderen die een dierbare hebben verloren.  

De plaat is een krachtig eerbetoon aan een man die altijd het leven vierde en anderen inspireerde hetzelfde te doen. ‘Ster’ van Sjieke Bazen is te beluisteren via Spotify.