Foto: KNVB

Hij speelde voor VVV betaald voetbal, maar pas als scheidsrechter reisde hij over de hele wereld en stond hij op het veld bij zo’n beetje alle grote clubs en toernooien. Pol van Boekel (1975) uit Vierlingsbeek kan enthousiast vertellen over zijn leven als scheidsrechter en VAR-specialist in zowel de eredivisie als op het hoogste niveau voor de UEFA.

Deze zomer acteerde hij nog tijdens het EK voetbal, maar is ondertussen alweer volop bezig met andere nationale en internationale wedstrijden. Hoe hij scheidsrechter werd, wat er leuk is aan dit vak, hoe hij zich voorbereid en hoe het is om op het veld te staan met de grootste voetballers ter wereld, dat hoor je in een gesprek wat hij had voor de podcast Groeten uit het Land van Cuijk.

Deze podcast is een initiatief van Visit Land van Cuijk. Corné Kremers sprak ondertussen al met tal van bekende personen die hier geboren en getogen zijn, hier zijn komen wonen of een andere relatie hebben met deze gemeente of een van de 33 kernen in de gemeente Land van Cuijk. Techniek van deze opnames is in handen van Thijs van den Heuvel.

De podcast Groeten uit het Land van Cuijk is te vinden bij alle bekende podcastproviders en apps zoals Spotify en Apple Podcasts. Door te kiezen voor ‘abonneren’ of ‘volgen’ (is gratis) ontvangt u automatisch een melding zodra er een nieuwe podcast is geplaatst. Ook zijn deze gesprekken te beluisteren via www.groetenuithetlvc.nl en www.visitlandvancuijk.nl.