Enkele teams uit onze regio maken zich op voor een avontuurlijke reis van 7200 kilometer naar Gambia. Ook uit onze gemeente. Bas van Lith en Christ'l van der Burgt uit Mill, Peter en Pia van Krijl uit Wanroij en Jos Vissers, bekend van zijn woonwinkel aan de Schoolstraat in Mill, nemen deel aan de Antwerpen-Banjul Challenge.

Hun missie: geld inzamelen voor het Brufut Health Center in Gambia.

Een reis met een doel

"We rijden niet zomaar een tochtje," vertelt Bas van Team Goeiemorguh On Tour. "Aan het einde van onze reis worden onze auto's geveild voor het goede doel. Alle opbrengsten gaan naar het Brufut Health Center."
De deelnemers financieren de hele reis zelf, inclusief de aanschaf van hun voertuigen en de terugvlucht. Bas en Christ'l rijden in een Nissan X-Trail, Peter en Pia in een Landrover Freelander, en Jos en zijn teamgenoot Willy Bevers in een Mercedes.

Schrijnende omstandigheden

Peter van Krijl, die samen met Pia het team De Woestijnratten vormt, legt uit waarom ze meedoen: "Toen we in 2022 deelnamen aan onze eerste Challenge, zagen we met eigen ogen de schrijnende omstandigheden. Dat motiveerde ons om opnieuw mee te doen." 

Christ'l vult aan: "In het Brufut Health Center bevallen vrouwen op de vloer en is er een tekort aan medische zorg. Met onze bijdrage kan er een operatiekamer komen en kan er een arts worden aangenomen."

Stichting Brufut Vooruit

De teams rijden voor Stichting Brufut Vooruit, een ANBI-stichting die zich inzet voor het Brufut Health Center. Ursula Krol uit Volkel, de drijvende kracht achter de stichting, is nauw betrokken bij het ziekenhuis. "Ursula heeft zich onder meer hard gemaakt voor de bouw van een kraamunit," vertelt Pia. "Ze werkt zelf in de zorg en reist regelmatig op eigen kosten naar Gambia om te helpen." Ursula rijdt zelf ook mee.

Avontuurlijke route

De teams vertrekken op 5 oktober vanuit België. "We doorkruisen zeven landen in 20 dagen, totaal zo’n 7200 kilometer," zegt Jos Vissers. "We rijden zelfs een stuk van de legendarische Dakar-route. Dat maakt deze reis extra bijzonder." Jos rijdt de tocht nu voor de derde keer.

Steun onze lokale helden

De auto's van de teams zijn al voorzien van stickers van (lokale) sponsors. "We zijn dankbaar voor alle steun," zegt Christ’l. "Maar we kunnen nog meer hulp gebruiken om ons doel te bereiken. Ik wil eigenlijk dat er geen enkel plekje van de auto meer vrij is, dat alles vol stickers zit."

"De opbrengsten komen rechtstreeks bij het goede doel terecht," benadrukt Bas. "Zo weten we zeker dat het direct op de juiste plek terechtkomt."

Wilt u deze moedige reizigers steunen in hun missie om de kraamzorg in Gambia te verbeteren? Kijk dan op hun websites voor meer informatie:

Volg de avonturen van de teams onderweg via de Facebookpagina van Stichting Brufut Vooruit: www.facebook.com/StichtingBrufutVooruit.

Met uw steun kunnen deze lokale helden een verschil maken voor moeders en baby's in Gambia.