De Willibrorduskerk in Mill kreeg opnieuw te maken met vandalisme. Dan zijn het de glas in lood ramen die het moeten ontgelden, dan weer worden de offerblokken opengebroken en nu werd er gewoon brandgesticht in ons Mills kerkgebouw.

Op vrijdagmiddag 13 september jl. betrad koster Raymond Roelofs rond 17.00 de Maria kapel om deze af te sluiten. Hij schrok echter immens van het geen hij aantrof, in heel het kerkgebouw hing een blauwe walm en hij rook een duidelijke brandlucht. Gelukkig was snel duidelijk wat de oorzaak was, vandalen hadden op de kaarsen standaard een heleboel kaarsjes aangestoken en er toen papier materiaal op gegooid. Resultaat, een dikke laag kaarsvet op de vloer een zwart geblakerde muur, een besmeurd heilig hardbeeld en een kerk vol roet deeltjes. (op het moment van schrijven is nog niet geheel duidelijk of de kerk geheel gereinigd moet worden door een schoonmaak bedrijf).

De Mariakapel is overdag open zodat passanten een kaarsje kunnen opsteken of even de rust kunnen op zoeken, en daar wordt best veel gebruik van gemaakt maar door dit soort vervelendigheden komt wel de vraag hoelang nog. Hang een camera op is een veel gehoorde opmerking, maar we vinden het juist belangrijk dat mensen in alle rust en met respect voor de privacy de kapel kunnen bezoeken om even te bidden of een kaarsje aan te steken. Maar misschien moeten we wel!!!!

Hebt u aanwijzingen wie deze laffe daad heeft of hebben gepleegd, doe dan even een belletje naar de Pastorie via 0485 45 12 82.

Alvast onze dank, Locatieraad Mill.