Stel je voor, je loopt nietsvermoedend door een drukke winkelstraat en 'per ongeluk' botst er iemand tegen je aan. De persoon in kwestie zegt netjes sorry en jullie vervolgens beiden jullie eigen weg. Even later voel je je in je broekzak en mis je je portemonnee of telefoon.

Je zult denken, dit overkomt mij niet. Toch is de kans dat het gebeurt best groot. Dat is ook de reden waarom het verstandig is om bijvoorbeeld je belangrijke spullen in je broekzak aan de voorkant van de broek te doen of in een tas te stoppen waar niemand bij kan. Zakkenrollers zijn namelijk overal en voor je het weet hebben ze je te pakken. Vooral op drukke plekken in drukke steden is het vaak raak. Om ervoor te zorgen dat de kans dat ook jij hier slachtoffer van wordt, een stuk kleiner is, hebben we een aantal tips voor je, die je hierbij kunnen helpen.

Houd je spullen goed bij je

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar toch zien we nog regelmatig dat mensen hun tas even onbeheerd achterlaten om bijvoorbeeld iets weg te gooien aan de overkant van de straat. Een zakkenroller heeft dit natuurlijk allang gezien, dus zorg ervoor dat je je spullen goed bij je houdt. Dit geldt niet alleen voor je eigen spullen, maar ook voor de spullen van je kind. Stel nu dat je net een te gekke nieuwe tas van Sticky Lemon voor je kind gekocht hebt, dan kun je je wel voorstellen dat wanneer deze wordt gestolen, je kind op dat moment ontroostbaar is. Om ervoor te zorgen dat ze de tas dan niet snel kunnen inleveren is het in ieder geval aan te raden om het bonnetje er niet bij in de tas te stoppen, maar in je portemonnee of broekzak te doen.

Pas op met je broekzakken

De meeste mannen en trouwens ook vrouwen gebruiken vaak de broekzakken op de kont voor hun telefoon of portemonnee. Ontzettend handig, maar ook een handige prooi voor een zakkenroller. Zorg er dus voor dat je deze spullen of in je broekzakken aan de voorkant van je broek doet of gewoon in een tas die je vast hebt. Heb je nu geen tas, dan kun je er ook voor kiezen om het vast te houden. Hoe verveled dit misschien ook is, het kwijtraken van je telefoon of portemonnee of zelfs beide is natuurlijk een stuk erger.

Houd de waardevolle spullen van de kids bij je

Ga je met de kinderen naar de stad of een dagje weg en hebben ze zelfs een telefoon, dan is het verstandig om deze als ouder bij je te houden. Natuurlijk zal je kind dit niet leuk vinden, maar de kans dat ze deze kwijtraken of gestolen wordt is vrij groot bij kinderen. Wat wel leuk is voor ze, is ze een rugzak voor kinderen kopen waar ze hun eigen eten en drinken mee kunnen nemen. Tuurlijk is het ook vervelend als deze tas wordt gestolen of ze deze kwijtraken, maar dat is lang niet zo erg als een telefoon.