Wereld Alzheimer Dag heeft elk jaar rondom 21 september wereldwijd aandacht voor dementie. Dit jaar was het thema “Samen in Beweging”.

Voldoende beweging is voor iedereen belangrijk. Bewegen zorgt voor plezier en minder stress. En bewegen is heel goed voor het brein. Voor mensen met dementie kan bewegen helpen om geestelijke achteruitgang te vertragen. Maar ook kinderen krijgen te maken met mensen met dementie in hun omgeving.

Doel voor 2024 was om de kinderen samen met de ouderen te laten bewegen.

Onder leiding van een bewegingsspecialist oefeningen doen is een fantastische manier om generaties samen te brengen en het belang van bewegen te benadrukken.

Het samen bewegen met de kinderen van de basisscholen De Kameleon en De Lens uit Mill en De Schare uit Sint Hubert met de activiteiten van Welzijn Ouderen Mill is een waardevol bewegingsmoment beleefd.

De vakdocenten Marion Paters (gym), Gertie Jansen (gym), Josje Houben (yoga) en Marga Cuppen (countrydansen) hadden een leuke les voorbereid, waarbij oud en jong enthousiast meewerkten. In Sint Hubert mochten de kinderen meedoen met koersbal.

Na afloop van elke les was er limonade voor de kinderen en koffie/thee voor de ouderen.

De kinderen kregen van Alzheimer Nederland nog een leuke verrassing mee.

Volgens een leerkracht: “Echt een meerwaarde, bijzondere ontmoeting tussen oud en jong”.