Op woensdag 16 oktober a.s. komt de succesvolle actie ‘Spiegeltje Spiegeltje’ naar het kerkplein in Mill. Tussen 09.30 en 12.30 uur kunnen senioren hier gratis een fietsspiegel laten monteren. Met een fietsspiegel draagt u direct bij aan uw eigen veiligheid, maar ook aan de veiligheid van andere weggebruikers.

Veiligheid op de weg

De actie, georganiseerd door gemeente Land van Cuijk in samenwerking met Attacom, is speciaal gericht op het vergroten van de verkeersveiligheid voor oudere fietsers. Door ter plekke een fietsspiegel te laten monteren, ervaren zij direct het nut hiervan en worden ze zich bewuster van hun gedrag op de weg.

Naast de montage van de spiegels voert het campagneteam korte gesprekken met de deelnemers en nemen ze een kleine enquête af. De verzamelde inzichten helpen bij het ontwikkelen van toekomstige veiligheidsmaatregelen.

Op = op

‘Spiegeltje Spiegeltje’ is inmiddels een beproefd concept. Victorine Egelmeers, medewerker verkeer & vervoer bij gemeente Land van Cuijk legt uit: “Fietsen geeft senioren een gevoel van vrijheid. Het houdt je fit en maakt het makkelijker om actief te blijven in je sociale leven. Soms is de belangstelling voor deze actie erg groot, waardoor mensen echt even in de rij moeten staan. Altijd geldt: op = op en natuurlijk is de voorraad niet oneindig. Maar we doen ons best niemand teleur te stellen. En die belangstelling is alleen maar fijn, want hoe meer mensen een spiegel gebruiken, des te veiliger wordt het verkeer voor iedereen!”    

Voor deze actie kunt u zich tot 6 oktober aanmelden bij het secretariaat van KBO-Mill, Jeanne van Boxtel, tel. 04585-451309 of 06-51324763.

Zien we u ook op woensdag 16 oktober?