Sinds een paar weken staat er een deelkastje aan de Kees Bastiaanshof in Mill. Dit deelkastje is onderdeel van het “Buurt ideeënfonds” van Mooiland. De bedoeling van het deelkastje is dat je er iets uit mag pakken en het staat iedereen vrij om er ook iets in te zetten.

Het is niet verplicht om iets terug te zetten. Gedeelde vreugde is dubbelde vreugde. Het is niet toegestaan om verse groenten of fruit erin te leggen of producten die over datum zijn. De boodschappen in het kastje zijn toegankelijk voor alle dorpsgenoten. Minima of niet, kijk, pak en deel gerust. 

MUP

Verder is dit ook een officiële MUP geworden. MUP staat voor: Menstruatieproducten uitgiftepunt.  Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland die in armoede leven is thuis geen geld voor menstruatieproducten. Deze producten zijn wel alleen bedoeld voor vrouwen en meisjes die het niet kunnen betalen. De menstruatieproducten zijn beschikbaar gesteld door het Armoedefonds.

Heb je vragen, ideeën, wil je meehelpen/meedenken om op een of andere manier kwetsbare dorpsgenoten te helpen? Of ken je iemand die het even lastig heeft maar niet om hulp durft te vragen? We zijn geen voedselbank maar denken graag met je mee naar mogelijke mogelijkheden. Laat in dat geval een briefje met je contactgegevens achter bij: Kees Bastiaanshof 7 Mill.