Foto: postkaart Broer van Tiel en komt uit de beeldbank van BHIC

U weet wellicht wat de bezetting onder Hitler Duitsland teweeg bracht voor onze grootouders. Maar stel je eens voor, dat je eigen voorouders die ca. 5 generaties geleden leefden (d.w.z. begin 1800) nog de bezetting door de Franse keizer Napoleon hebben ondergaan. En mogelijk zelfs noodgedwongen in het Franse leger deel hebben moeten nemen aan de vreselijke veldtocht naar Rusland.

Of de opening van de eerste spoorweg in Nederland die liep van Amsterdam naar Haarlem met langs diezelfde lijn ook de eerste telegraaf verbinding. In die tijd reisden alleen de hogere klassen met de paardenkoets of trekschuit waar nu de auto, bus, trein, boot en vliegtuig doodnormaal is. Ook de hygiëne, voeding, kleding, woon- en leefomstandigheden hadden toen de trekken van een onderontwikkeld land van nu. Dit alles krijgt een heel persoonlijke tintje als men dit kan koppelen aan de eigen voorouders.

In een serie van 6 workshops leren wij (Stamboom Café - Hobby Centrum Mill) u hoe uw voorouders die in de geschiedenis terug gingen tot ver voor 1800 kunt achterhalen en ook op overzichtelijke wijze kunt vastleggen met behulp van het gratis software programma Aldfaer. De workshops zijn telkens op donderdagavond 17, 24 en 31 oktober en 14, 21 en 28 november telkens van 19.00-21.00 in Hobby Centrum Mill. 

Alle deelnemers kunnen daarbij gebruik maken van de computerwerkstations van het Hobby Centrum. Deze workshops staan onder leiding van Jo van Soest, die voor het Hobby Centrum ook de maandelijkse bijeenkomsten Stamboomcafé leidt. En natuurlijk kunt u ook gebruik maken van uw eigen Windows laptop. Deelname aan de 6 workshops kost € 40 en daarbij een gratis handleiding inbegrepen. Heeft u na afloop van deze workshops de smaak te pakken, dan kunt u alsnog besluiten aan te sluiten bij een van de maandelijkse bijeenkomsten van Stamboomcafé.

Voor nadere informatie en/of opgave kunt u gebruik maken van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de website https://hobbycentrummill.nl onder het kopje “Nieuws”. Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers en vol is vol.