De sloop en nieuwbouwplannen van Mooiland in de Ringersstraat in Mill zijn vertraagd, dat laat Mooiland des gevraagd weten aan de redactie van deze krant. “De vertraging komt doordat er een verzoek is gekomen om het complex aan te wijzen als beschermd dorpsgezicht. De behandeling hiervan kost tijd. We verwachten dat de formele afhandeling in december zal zijn.”

Mooiland heeft een stedenbouwkundig bureau de opdracht gegeven om een aantal voorstellen te maken voor de toekomstige inrichting van de wijk. “We verwachten deze voorstellen begin 2025 te presenteren in een zogenaamde omgevingsdialoog. Hierbij kunnen betrokkenen en belanghebbenden reageren. De voorstellen moeten uiteraard ook getoetst worden door de gemeente.” 

In het plangebied staan nog drie woningen die niet van Mooiland zijn en die de eigenaren niet willen verkopen aan Mooiland. “Deze woningen en de daaraan gekoppelde huurwoningen zullen op een goede manier geïntegreerd worden in het nieuwe plan. Omdat er nog verschillende stappen gezet moeten worden is het lastig om een hele concrete planning te presenteren. We houden bewoners en betrokkenen op de hoogte via een nieuwsbrief.”