35 jaren stonden de Millse Missie Vrienden klaar voor heel veel zakken kleding en lompen. Alle opbrengsten van dit gewicht ging en gaat naar Centre Simama. De kleding zelf gaat naar landen van behoeften en noodzaak.

In het begin was dit alles voor de burgers van Kisangani waar pater Martien Konings zijn werkzaamheden verrichte, maar later werden ook andere landen en doelgroepen hiermee verblijd.

Voor deze allerlaatste kledinginzameling werd door vele trouwe bezorgers nog eens goed in alle kasten gekeken. “Mijn zolder met ‘zonde om weg te gooien’ is nu leeg dankzij jullie laatste inspanning”, vertelde een inwoonster van een nabijgelegen dorp die vaker de weg naar de vrachtwagen in Mill wist te vinden.

Om 16.00 uur kon afgelopen zaterdag 12 oktober de zeer goed gevulde wagen met flinke kracht worden afgesloten met als inhoud 5750 kg waar Centre Simama blij mee wordt gemaakt. Als de laatste gelden zijn overgemaakt naar Centre Simama is het klaar voor de leden van de Millse Missie Vrienden en houden zij eind 2024, na ruim 40 jaar, op met hun bestaan. Aan al hun inspanningen voor de burgers met een beperking en beperkte sociale mogelijkheden komt dan een einde. Hiervoor zijn zij alle burgers en begunstigers in welke vorm dan ook zeer dankbaar.

“Héél veel dank voor vele jaren héél veel zakken kleding en lompen tbv Centre Simama”, aldus de Millse Missie Vrienden.