Voor ouderen met een chronische beperking is bewegen ontzettend belangrijk. Lichaamsbeweging houdt ze fit en vitaal waardoor ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen, maar het is ook heel goed voor de geest en voor de sociale contacten.
Start het nieuwe jaar goed en kom ook in beweging!
Bij Sportvereniging Hart in Actie kun je terecht voor volleybal en wandelvoetbal. Er wordt hierbij vooral gewerkt aan het behouden van zelfredzaamheid door het oefenen van dagelijkse activiteiten en bewegingen. Sport en bewegen is goed voor mensen. Met name voor mensen met een chronische aandoening zoals bijv. mensen met longaandoeningen, hartaandoeningen, suikerziekte, artrose, fibromyalgie, reuma enz. enz. Het is gezond, geeft energie en is bovendien leuk. Je leert nieuwe mensen kennen en het geeft een goed gevoel.
Vaak weten mensen wel dat ze in beweging moeten komen en blijven. Ze voelen dat ook wel. Immers als je je fit voelt, voel je je prettiger. Alles gaat makkelijker. En... ook niet onbelangrijk: je beleeft er vaak heel veel plezier aan. Bewegen is vaak een gezelschapsgebeuren. Het levert contacten op. Ook dat werkt mee aan het bevorderen van het welbevinden en de gezondheid.
Wandelvoetbal of volleybal
Bij Sportvereniging Hart in Actie (niet te verwarren met de landelijk werkende stichting met de gelijkluidende naam) zijn iedere week mensen met enorm veel plezier bezig met allerlei beweegvormen, waaronder wandelvoetbal en volleybal. Sport en bewegen voor de doelgroep van Recreatie Sportvereniging Hart in Actie heeft enorm veel meerwaardes. Het plezier van het bewegen, het ontdekken wat je kunt, je grenzen verleggen, de trots op jezelf en anderen. Het is gezond, geeft energie en is bovendien leuk. Bovendien verbroedert sport. Maak een succes van je goede voornemens. Ga bewegen!
Iets voor jou?
Voor slechts € 8,00 per maand (€ 96,00 per jaar) krijgen mannen én vrouwen die vanwege chronische beperkingen niet meer kunnen of willen deelnemen aan het traditionele voetbal of volleybal weer de kans om hun geliefde sport uit te oefenen. Ervaring is niet nodig.
Voor meer info kun je terecht bij Wilma de Klein (0485 - 45 20 38), Mieke van de Kolk (0485 - 45 38 26) of Ben Wijnen (0485 - 45 23 80).