Op woensdag 5 juli a.s. is Streekbrouwerij “De Stramme Kabouter” uit Mill te gast bij Qmusic. Onder het mom van ‘Heel Holland brouwt’ biedt de populaire radiozender Millenaar Jan-Joris Gommans en nog twee andere brouwers een podium om hun bier te promoten.

Een deskundig panel kiest vervolgens het bier van de maand. Uiteindelijk dingt de winnaar mee naar de titel van Q-brouwmeester 2017.

Het is alweer meer dan twee jaar geleden dat Jan-Joris (Jep voor vrienden en bekenden) het idee opvatte om zijn eigen bier te gaan brouwen. Al snel ontstond het eerste lekkere bier dat de naam “Stramme Kabouter” kreeg. Later is dit ook de naam van de brouwerij geworden. De “Stramme kabouter” is een soepel bier, gebrouwen door en voor de echte levensgenieter.

Dat “De Stramme Kabouter” een groter publiek verdient, is inmiddels wel bewezen. In juli 2016 werd met dit bier de eerste prijs behaald bij het Nederlands Kampioenschap! Het juryrapport repte van “een mooi sterk blond bier” en “een bier dat mooi in balans is”. In maart van dit jaar vond de officiële presentatie plaats in Café Royal. Sindsdien weten de liefhebbers uit Mill en omstreken de “Stramme Kabouter” te waarderen en vliegen de flesjes de winkel uit. Afgelopen zondag nog werd dit heerlijk bourgondisch biertje gepresenteerd tijdens, hoe kan het ook anders, Biergondisch Mill.

En nu dus op de nationale radio! Luister komende woensdag van 18.00 tot 19.00 uur naar Qmusic. Daar zal “De Stramme Kabouter” zich weer van zijn beste kant laten horen en smaken.