Onlangs droeg Chris-Jan Beerendonk de voorzittershamer van de Foekepot in Mill over aan Annet Nabuurs. De Foekepot is verantwoordelijk voor het jeugdcarnaval en alle carnavalsactiviteiten voor de jeugd.

Chris-Jan was sinds 2017 voorzitter en werd op de vorige week gehouden algemene bestuursvergadering nog hartelijk bedankt voor zijn inzet voor carnaval vierend Mill.

Annet is sinds enkele jaren actief binnen de Foekepot. “Toen onze dochter lid werd van de dansmariekes ben ik zelf als vrijwilliger aan de slag gegaan bij de Foekepot. Ik hou van carnaval en wilde zo ook zorgen dat de Millse jeugd dit carnavalsfeest kan vieren.” Samen met Annet bestaat de Foekepot uit een club vrijwilligers die zaken organiseren als de Mèkkeravond, de Jeugdpronkzitting en de Kinderoptocht. “Voor deze activiteiten zijn we ook nog op zoek naar extra helpende handjes. Of men nu mee wil organiseren of bijvoorbeeld tijdens een van de activiteiten achter de bar wil helpen of een van de andere taken wil doen, alle hulp is welkom. Men hoeft niet meteen lid te worden en meerdere activiteiten te doen, eerst helpen om te zien of het wat voor ze is kan natuurlijk ook.” 

Samenwerken en samen carnaval vieren staat wat Annet betreft wel centraal bij carnaval in Mill. “Dit jaar is bijvoorbeeld de Mekkeravond op dezelfde dag dan de start van het carnavalsseizoen voor de volwassenen. Op zaterdag 9 november organiseren we de Mèkkeravond waarbij de jeugdcarnavalsschlager wordt gekozen, de deelnemers zingen 2 keer en daar tussenin verschijnen onze nieuwe jeugdheersers. Direct aansluitend aan de Mèkkeravond start d’n Anvang voor volwassenen waar dan het grote prinsenpaar en de jongkers zullen verschijnen.” De jeugd zal dan hun feest voortzetten in de Plaza van Myllesweerd en volwassenen kunnen in de grote zaal van Myllesweerd feest vieren. “Zo versterken we elkaar, carnaval is immers ook iets wat je met jong en oud samen moet vieren en dat gaan we zaterdag 9 november doen.” 

Niet alleen in Mill zelf is er een samenwerking tussen jong en oud(er) qua carnaval. “Al vele jaren is er een prinsentreffen hier in Mill voor alle prinsen en prinsessen uit het Land van Cuijk. Voor de jeugd is deze in Rijkevoort en daaraan nemen we als Foekepot ook deel. Daar kan de jeugd samen hossen en feesten. Daarnaast mogen wij als Stichting Carnaval Mill dit seizoen d’n Aftrap organiseren. Dat is het gezamenlijke startschot voor carnaval van de Bokken uit Sint Hubert, de Klotstekers uit Wilbertoord en de Verkuskoppe uit Langenboom op vrijdagavond voor de carnaval losbarst. Ook organiseren we een gezellige carnavalsactiviteit voor de bewoners van Aldenhorst.” Voor deze kersverse voorzitter van de Foekepot staat er dus meteen een druk carnavalsseizoen op het programma.

Belangstelling om als vrijwilliger te helpen bij een van de activiteiten van de Foekepot? Wil je graag lid worden van de dansmariekes of de jeugdraad van elf? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en men neemt contact op. Zie ook www.germelaand.nl en volg ze via de socials voor meer informatie rond carnaval in Mill.