Carnavalshoogheden seizoen 2023 - 2024 (Foto: Kristel Beelen)

Het belooft zaterdagavond 9 november een unieke start van het nieuwe carnavalsseizoen in Mill te worden. Want voor het eerst zullen die avond zowel de nieuwe jeugdheersers verschijnen als het nieuwe prinsenpaar en de jongkers.

Was er voorheen een eigen Mekkeravond voor de jeugd en een andere avond voor d’n Anvang voor volwassenen, dit keer zal dit alles op 1 avond plaats gaan vinden in de tot feesttempel en Gèrmestal omgebouwde theaterzaal van Myllesweerd.

Het start zaterdag 9 november om 18.30 uur met de Mekkeravond. Jeugd en jongeren strijden die avond om de titel carnavalsschlager 2025. Er zal afscheid genomen worden van de jeugdheersers van vorig seizoen, er zijn dansen van de dansmariekes en de nieuwe jeugdprins, jeugdprinses en nar of narrin van de Foekepot zullen bekend gemaakt worden. Rond 21.45 uur gaat dit alles naadloos over in d’n Anvang. Voor de jeugd zal hun carnavalsfeest zich verplaatsen naar de Plaza van Myllesweerd met een eigen DJ om daar volop met leeftijdsgenoten door te kunnen feesten. In de theaterzaal zal vervolgens het prinsenpaar van vorig seizoen worden opgenomen in de club exprinsen en exprinsessen, dansen de GerMills en verschijnt rond 22.11 uur het nieuwe prinsenpaar en de jongkers. Het aansluitende feest zal muzikaal omlijst worden door DJ Galaga en ook is er een optreden van feestzanger Peter Loree.

Een weekje later, zaterdag 16 november staat er een receptie op het programma waar iedereen het verschenen prinsenpaar en de jongkers kan feliciteren. Deze receptie start om 18.11 uur in Myllesweerd. Aansluitend zal rond de klok van 22.00 uur het nieuwe boerenbruidspaar van ’t Gèrmelaand op het podium verschijnen. Net als het openingsfeest van dit carnavalsseizoen op 9 november is ook deze receptie op 16 november gratis toegankelijk.

Zie voor de diverse speurtochten naar de nu nog onbekende identiteit van het prinsenpaar, de jongkers en het boerenpaar ook de diverse socials. Voor meer informatie rond carnaval vierend Mill en het actuele programma met activiteiten kunt u terecht op www.germelaand.nl.