Asperges, ook wel bekend als het 'witte goud', zijn een van de meest geliefde voorjaarsgroenten in Nederland. Het samen eten van asperges is niet alleen een culinaire ervaring, maar ook een sociale gebeurtenis.

De traditie van asperge-eten

Elke lente, wanneer de dagen langer worden en de zon begint te schijnen, kijken aspergeliefhebbers uit naar het begin van het aspergeseizoen. Traditioneel begint het seizoen in Nederland rond eind april en eindigt op 24 juni, de feestdag van Sint-Jan. Tijdens deze periode worden asperges op hun best geoogst en geniet men van de volle, delicate smaak van de verse stengels.

Samen Eten: Een Sociale Activiteit

Deze gezamenlijke maaltijden zijn een gelegenheid om bij te praten, verhalen te delen en te genieten van elkaars gezelschap. Het is een moment van samenzijn dat verder gaat dan het eten zelf. Zoals voorzitter Ed Derks in zijn toespraak aangaf “Eten verbindt”.

Goede opkomst

ZorgSchakel mocht afgelopen woensdag 33 gasten ontvangen, die genoten hebben van een heerlijk 3 gangenmenu verzorgd door van Vonderen Catering en verhuur. 

Samen asperges eten is meer dan alleen een maaltijd; het is een viering van de lente, een sociale traditie en een culinair hoogtepunt.