Alle 60 plussers kregen begin dit jaar van de gemeente een uitnodiging voor een gratis gezondheidscheck op 13 maart. De reactie daarop was overweldigend. Die dag kon slechts een beperkt aantal mensen getest worden, zodat veel belangstellenden teleurgesteld moesten worden.

In vervolg hierop kregen zij een uitnodiging voor een Gezondheidsmarkt op dinsdag 11 juni jl. in Myllesweerd.

Dezelfde partijen waren weer aanwezig zoals de apotheek, Stokvis en Stokvis met een audicien, een diëtiste, fysio support, Sociom, bureau 9, uitgebreid met de Apneuvereniging en het lokale beweegaanbod voor senioren.

Omdat er veel mensen waren uitgenodigd voor deze gezondheidsmarkt had het meer het karakter van een inloop en was men vrij om langs de deelnemende organisaties te lopen, die men interessant leek. Natuurlijk waren ook de organiserende organisaties GGD, Welzijn Ouderen en KBO Mill aanwezig met hun activiteiten en diensten. De belangstelling was met name in de middag groot, waardoor het ook een gezellig samenzijn werd. 

Hopelijk heeft deze Gezondheidsmarkt bijgedragen aan een stukje bewustwording omtrent de gezondheid van de 60 plusser in Mill.