Foto: Raymond Roelofs

Morgen, woensdag 24 juli is het in Mill weer tijd voor de Vakantiejaarmarkt. Van 10.00 uur tot 18.00 uur zijn er deze dag in het Millse centrum zo’n 300 marktkramen, verkoopwagens en stands te vinden. Net als de toegang is ook het parkeren helemaal gratis.

Dit laatste kan op de parkeerplaats van Sportpark Juliana aan de Langenboomseweg en op de loswal, dat is het terrein tussen de Parallelweg en de Spoorstraat. Naast de vele kramen met gevarieerde handelswaar, is er ook volop muziek en entertainment voor jong en oud. 

“Als Stichting Activiteiten Mill organiseren we deze Vakantiejaarmarkt sinds 2006,” vertelt Corné Kremers. Hij is voorzitter van SAM. “Destijds stopte de organiserende Stichting Vakantiejaarmarkt en hebben we samen met RKSV Juliana de organisatie overgenomen. Hiervoor hebben we assistentie gevraagd van organisatiebureau Koolen en Koolen, zij organiseerden hier in Mill destijds ook Braderie Sportief.” Anno 2024 zijn zij samen met Stichting Activiteiten Mill nog steeds verantwoordelijk voor de organisatie van deze 39e Vakantiejaarmarkt. 

Veranderingen zijn er door de jaren heen qua invulling niet erg veel geweest. “Dat klopt, kooplieden staan vaak het liefst elk jaar op dezelfde plek, de route is ook al sinds 1984 hetzelfde en ook dat zowel het parkeren als de toegang gratis is hebben we nooit gewijzigd. Wat goed is moet je niet wijzigen.” En dat de Vakantiejaarmarkt goed is en een gezellig uitje, blijkt uit de naar schatting 15.000 tot 20.000 bezoekers die deze Vakantiejaarmarkt jaarlijks naar Mill trekt. 

Meer weten over de Vakantiejaarmarkt in Mill?

Zie www.vakantiejaarmarkt.nl.