Een heel mooi jubileumjaar. En in die 10 jaar hebben we toch heel wat meegemaakt. Het begon met een avondje proeven en daarna meer interesse krijgen in bier en het hobbymatig brouwen van bier. Dat resulteert dus in 10 jaar commercieel brouwen.

10 jaar lang mooie bieren gebrouwen. Met passie gekke bieren gebrouwen met aparte en gekke namen. We begonnen met Dorus en vele andere bekende Millenaren. Langzaam ebde die stijl weg en kwamen er andere namen/bieren zoals Holy Shit (gebrouwen met wijwater uit Lourdes in de corona tijd), Eenzame Kerst, Kast Ale en Button Basher.

8 jaar lang als koningen behandeld door de kasteelheren Hans en Emil en personeel. Samen leuke feesten gehad en mooie evenementen georganiseerd. Een geweldige samenwerking waarbij “bijna” alles mogelijk was en dat we van alle faciliteiten gebruik konden maken. Een enorme dank voor de afgelopen 8 jaar. En hele mooie samenwerkingen met Brabants landschap, slijterijen, cafés, restaurants, andere brouwers, festivalorganisatoren, magazines, biergilde M.B.D.G. en zekers bierclub 't M.A.G.

10 jaar lang hulp gehad van familie en vrienden. Jan, Ad en Annie, Bart, Martijn, Edwin, Hans en hun dames. Jo en Henk als bedrijfspartners. En zeker onze vrouwen Samantha, Jessica en Brigitte. Zonder hen had het nooit tot dit succes kunnen komen. Ook de kinderen hebben hun steentje bijgedragen deze afgelopen jaren, van helpen met bottelen tot het tappen van quadrupel met cola.

10 jaar lang hebben onze obligatiehouders ons gesteund en wij, daarvoor in ruil, weer rente in bier en mooie obligatieavonden voor terug gegeven. Feestjes met kampvuur , BBQ's met muzikanten en een kerstborrel met kerstmannen. 10 jaar lang is de vriendschap van ons drieën alleen maar gegroeid en vulde wij elkaar vlekkeloos aan. Van administratie en ontwerpen, ontwikkelen en leveringen bezorgen tot brouwen.

WE DID IT!

En dan na 10 jaar komt, op het hoogtepunt van het succes , het besef... is er de passie die we voor het brouwen hadden toen we 12 jaar geleden oor het eerst een bierfust open slepen om daarin op een brandertje te brouwen, er nog wel ? Het antwoord is: JA. Dat vlammetje wakkert zeker nog ergens in een matig verlicht hoekje. En dat vlammetje willen we weer fel laten gaan branden. En dat gaan we doen door de "Knoop" door te hakken en te stoppen met de brouwerij zoals we het nu doen.

Wat gaan we nog wel doen?

Eerst gaan we het jaar mooi afsluiten met de festivals die gaan komen.

  • 18 augustus: Beer & Music op kasteel Tongelaar te Mill
  • 25 augustus: PROEFlokaal bierfestival te Cuijk
  • 8 september: Wilbertoord Pakt Uut te Wilbertoord

en als laatste

  • 21 december: De Eenzame kerst ophaaldag / obligatiefeest op kasteel Tongelaar te Mill.

Daarna gaan we weer terug naar de hobby waar we de passie weer terug laten vloeien in het gerstenat.

Met wie gaan we dat doen?

Met ons drieën en de vrijwilligers die ons altijd gesteund hebben.

Samengevat: Er zijn 0 problemen! Geen issues in vriendschap, geld en succes(sen). Het gaat puur om de passie!

Wij van De Blauwe Knoop willen iedereen heel hartelijk bedanken. Van de hulp tot het maken van het heerlijke goedje tot aan het genieten er van!

CHEERZ!
Chris-Jan, Jeroen en John