Foto: Odiza Fotografie

Iedere 4e zondag van de maand organiseren de natuurgidsen van Kasteel Tongelaar een wandeling over het landgoed. De wandeling begint om 10:00 uur bij het kasteel.

Het thema van zondag 25 augustus is:

Planten en hun verhaal

Gids Lia neemt je deze wandeling mee in de wondere wereld van planten. De wetenschappelijke naam en botanische omschrijving zijn natuurlijk interessant, maar tijdens deze wandeling leer je juist een hele andere kant kennen van planten.

Hoe komt Boerenwormkruid aan zijn naam bijvoorbeeld (je krijgt vast al een idee bij het lezen van de vraag :) Of brandnetel, die overigens werd gebruikt om neteldoek van te maken. Hoe werden planten nog meer gebruikt in het dagelijkse bestaan? En hoe werden planten ingezet toen de dokter ook nog plantkundige (Botanicus) was? Gids Lia heeft een passie voor planten en hun verhaal en neemt je hier graag in mee.

Meld je aan, trek op 25 augustus je wandelschoenen of laarzen aan en ga lekker mee op pad. De wandeling duurt tot ongeveer 12.00 uur en is helaas niet geschikt voor rolstoelen en wandelwagens. Na de wandeling kun je het infopunt van Brabants Landschap bezoeken in het kasteel. Of geniet van een Goei Leven lunch: Soep van het Seizoen, zuurdesembrood en koffie of thee voor € 8,50 (normaal € 10,10). Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) welkom. Het infopunt en het kasteel zijn geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Deelname is gratis. Inschrijven is noodzakelijk, dat kan alleen via Brabants Landschap (Beperkt aantal plaatsen): www.brabantslandschap.nl/activiteiten/rondje-tongelaar-13/