Op 7 en 8 september organiseren de Peeltuffers het  festival Wilbertoord Pakt Uut. Een gezellige combinatie met show, muziek, handel en spektakel. Een soort lokale zwarte cross, uniek in z´n soort. In Engeland of Amerika noemen ze dit type evenementen ‘Country fair’ ofwel plattelandsfestival.

Vanaf vrijdag middag trekken deelnemers van de oldtimershow al naar het festivalterrein om het weekend te komen vieren. Aanwezige oldtimers zijn; tractoren, unimogs, volkswagen kevers, auto’s, vrachtwagens, stationaire motoren en diverse brommers. Brommers kieken kan dus ook in Brabant. 

Zaterdag avond start het feest om 21.00 uur met; twee live bands, confetti, strandballen, rad van avontuur, gezelligheid en meer. De Nederpopska feestband Staal met Glazen & coverband One shot zijn een ware sensatie. Tickets zijn via de website te bestellen.  

’N Mieters programma voor jong en oud

Zondagochtend start het festijn met de ZLTO Oogstdank viering. Popkoor ZIP zorgt voor de muziek, met rond 11.30 uur een koffieconcert. Vanaf 11.00 uur zijn de handelsmarkten geopend met kofferbakverkoop, hobbymarkt en regiofair. Op het cross terrein wordt dit tijdstip begonnen met Hobby Pulling (trekker-trek) & cross demonstraties met brommers, unimogs en zwarte cross. 

Voor de kinderen is een heus luchtkussen spektakel opgezet met draaimolen, klimtorens en renbaan. Daarnaast zijn er dans demonstraties van Kelly Dance, Schminken, Smeden bij de Smid, Quad Rijden, Knutselen en Koe-Knuffelen. Om 13.30 uur is er een hondenshow. De roofvogelshow start om 16.00 uur. Alle attracties zijn gratis. 

Op het terrein kom je verschillende Land van Cuijkse dweilorkesten tegen. Bij de terrassen kun je genieten van de Ierse muziek van Real to Real en bigband Black Pearls. Vanaf 12.30 uur tot 19.00 uur is er een uitgebreid muziek programma OUTDOOR ROCK met rock bands en speciaal bier van de Blauwe Knoop. Om 18.30 uur vertrekken verschillende luchtballonnen, de after party met DJ Mike Eskayar begint om 19.00 uur.

Entree op zondag is € 4,- t/m 12 jaar slechts € 2,-. Dit festival draait op een groep van ruim 300 vrijwilligers, lokale verenigingen en betrokken deelnemers, die zelf de horeca verzorgen en dit spektakel mogelijk maken. Voor het uitgebreide programma en informatie check: www.wilbertoordpaktuut.nl.