Op 23 augustus 1934 werd Landelijke Rijvereniging Juliana Langenboom opgericht. Op 7 september 2024 vieren wij ons 90-jarig bestaan met een feestelijk, openbaar evenement en aansluitend een feestavond/reünie.

In de afgelopen decennia heeft onze vereniging vaak van zich laten horen, zowel door deelname aan diverse wedstijden in disciplines zoals o.a. in de afdelingsdressuur, springen en individuele dressuur, als door het zelf organiseren van wedstrijden. Ons eerste grote concours hippique vond plaats op zondag 30 augustus 1936, met onder andere carrousel rijden, défilé door deelnemende achttallen, dressuur, springen, aangespannen rijden, schoonste en best gaande landbouw rijpaard en ook schoonrijden door dames.

Het laatste grote concours hippique dat georganiseerd werd was in april 2000. Sinds 2005 organiseren we jaarlijks een dressuurwedstrijd op ons clubterrein aan de Dennendijk.

Daarnaast begeleidt onze vereniging jaarlijks de intocht van Sinterklaas in Langenboom. Maar ook diverse bruidsparen zijn te paard naar de kapel of kerk begeleid.

De ponyafdeling groeide gestaag en kreeg de naam Ponyclub Onze Vriendjes, de jeugd was actief op wedstrijden, bij carnavalsoptochten en het jaarlijkse ponykamp.

Onze traditionele oliebolactie op oudejaarsdag voorzag jarenlang de inwoners van Langenboom van verse oliebollen en bracht geld in de clubkas.

In 2008 besloot de KNHS dat verenigingen met diverse afdelingen onder één naam verder moesten gaan. Landelijke Rijvereniging Juliana Langenboom en Ponyclub Onze Vriendjes fuseerden tot Paardensportvereniging Langenboom.

In 2013 begonnen wij, samen met voetbalvereniging SES, met het herinrichten van de voetbalvelden en ons clubterrein. Het clubgebouw moest worden verplaatst en een nieuw gebouw werd door vele vrijwilligers van beide verenigingen gerealiseerd. 

In december datzelfde jaar klopte Rijvereniging Hippos Mill bij ons aan, waardoor we in 2014 fuseerde tot Paardensportvereniging Hippos Langenboom. Nog altijd zijn er diverse ruiters en amazones actief in de spring- en dressuursport.

Sinds dit jaar hebben wij weer een viertal pony’s dat actief is in de afdelingsdressuur en wedstrijden rijdt.

Dit viertal zal het evenement op 7 september rond de klok van 15:00 uur openen, waarna diverse demo’s, clinics en shows op het programma staan:

  • Afdelingsdressuur van de pony’s van PSV Hippos Langenboom
  • Voltigeshow “De Wittegheit”
  • Presentatie en beoordeling diverse top gefokte spring- en dressuurveulens
  • Ontwikkelingen in de paardenfokkerij- en gezondheid door paardendierenarts Jan Pen van “de Peelkant”
  • Show Grand Prix dressuuramazone Kebie van der Heijden (oud-lid)
  • Show drievoudig Nederlands Kampioen Working Equitation Margo Timmermans
  • Presentatie Karen Wientjes van U-SE advies en bewegingscentrum voor ruiters
  • Clinic van springruiter en olympisch medaillewinnaar Albert Voorn

Aansluitend rond de klok van 20:15 uur volgt de feestavond en reünie. Dit alles vindt plaats op de mooie locatie bij onze clubleden familie van Schipstal, Ericaweg 4 te Sint Hubert.

Iedereen is van harte welkom om dit met ons te vieren. Hopelijk tot ziens op 7 september.