Dit weekend, zaterdag 7 en zondag 8 september organiseren de Peeltuffers het  festival Wilbertoord Pakt Uut. Een gezellige combinatie met show, muziek, handel en spektakel. Een soort lokale zwarte cross, uniek in z´n soort. In Engeland of Amerika noemen ze dit type evenementen ‘Country fair’ ofwel plattelandsfestival.

Joost Geene voorzitter: “De afgelopen jaren hebben we het festival steeds mooier aangekleed en qua activiteiten verbreed. Van oldtimershow naar tegenwoordig zelfs een Bigband Black Pearls en bijvoorbeeld een koffie concert van Popkoor ZIP. Nieuw dit jaar is Hobby Pulling & Cross. Ofwel Trekker-Trek met oldtimers en cross demonstraties”. 

Zaterdag avond start het feest om 21.00 uur met; twee live bands, confetti, strandballen, rad van avontuur, gezelligheid en meer. De Nederpopska feestband Staal met Glazen & coverband One shot zijn een ware sensatie. Tickets zijn via de website te bestellen.  

Goei Leven terras met live muziek & kinderspektakel 

Zondagochtend start het festijn met de ZLTO Oogstdank viering. Vanaf 11.00 uur zijn de terrassen, oldtimershow en handelsmarkten geopend. Met kofferbakverkoop, hobbymarkt en regiofair. Bij de terrassen kun je genieten van de Ierse muziek groep van Real to Real uit Mill en omstreken. Ook kom je er diverse dweilorkesten tegen zoals, Ut Mekkert uit Sint Hubert en de Wanroijse Roetetoeters.

Voor de kinderen is een heus luchtkussen spektakel opgezet met klimtorens en zeskamp kussens. Daarnaast zijn er dans demonstraties van Kelly Dance, Schminken, Smeden bij de Smid, Quad Rijden, Knutselen en Koe-Knuffelen en meer. Om 13.30 uur is er een hondenshow van de Trouwe Hulp uit Mill. De roofvogelshow start om 16.00 uur. Alle attracties zijn gratis, evenals de ranja voor de kids. 

OUTDOOR ROCK

Vanaf 12.30 uur tot 19.00 uur is er een uitgebreid muziek programma OUTDOOR ROCK met verschillende rock bands en speciaal bier van de Blauwe Knoop. Een prachtige combinatie met stevige muziek en stevig bier. Om 18.30 uur vertrekken verschillende luchtballonnen, de after party met DJ Mike Eskayar begint om 19.00 uur.

Mede organisator Jo Verbruggen: “Dit evenement draait volledig dankzij de hulp van ruim 300 vrijwilligers, de vele deelnemers en verenigingen en bedrijven uit de buurt. Niet alleen uit Wilbertoord ook bijvoorbeeld de Carnavalsvereniging uit Sint Hubert en bijvoorbeeld de Scouting uit Langenboom. Vroeger haalde we alles zelf met platte wagens op, nu helpen de lokale bedrijven ons zelfs met het transport. Dat maakt dat we als Wilbertoord ook echt flink kunnen uut pakken. Mieters zoals we dat noemen. Voor het volledige programma: www.wilbertoordpaktuut.nl.