Anke Verweijen (Foto: Ernie Buts)

Cuijk - In samenwerking met het Marikenhuis Cuijk en Biblioplus vertelt Anke Verweijen een inspirerend verhaal in de bibliotheek van Cuijk over haar verloren partner Dennis. Anke: “Dennis was een kei in positief zijn en nam mij daarin mee.”

Anke (42 jaar) verloor zeven jaar geleden haar partner aan de gevolgen van acute leukemie. Ze bleef achter met jonge kinderen. Ondanks alle tegenslagen vond zij met vallen en opstaan opnieuw haar weg in het leven en bleef zij de mooie dingen in het leven zien. 

Voor zijn diagnose leukemie was Dennis gewoon voetballer bij Juliana Mill en vertegenwoordiger. Na het onheilsbericht is hij gaan schrijven. Enerzijds als een soort wegschrijven van zijn ziekte maar ook om voor andere lotgenoten iets na te laten. Schrijven is ook een stukje rouwverwerking. Dit boek gaat over de periode tussen onze eerste date in 2014 tot aan de geboorte van onze oudste dochter Robin mei 2016. In september 2017 is Dennis overleden.”

Anke is ervaringsdeskundige en geschoold in de palliatieve zorg. Werkt vanuit passie, gedrevenheid en ambitie als verpleegkundig specialist in de Radboud met speciale aandacht voor palliatieve zorg en kwetsbare ouderen.

Anke: “Na zijn overlijden ben ik ook gaan schrijven. Het boek van Dennis is geschreven vanuit zijn perspectief. De twee boeken daarna vanuit mijn perspectief.  Er zit in een chronologische tijdlijn in onze ervaringen. “We hadden samen dromen. We wilden een groot gezin, samen lekker leven, met veel vrienden en familie. Ik heb nu drie kinderen van Dennis en heel veel lieve mensen in mijn omgeving, daar ben ik erg dankbaar voor. Daarbij kan ik makkelijk praten over best een moeilijk onderwerp waarbij voor mij goed luisteren en kijken naar de ander belangrijk is.” 

Dennis en Anke beschrijven in hun boeken de enorme achtbaan waarin ze terecht kwamen, nadat acute leukemie bij Dennis werd geconstateerd. Het beschrijft puur en eerlijk over alle zaken waar ze tegenaan liepen. In alle drie de boeken voert liefde, trots en kracht de boventoon. 

“Tijdens een open podium of lezing begin ik meestal mijn verhaal met een stukje voor te lezen uit een van de boeken. Mensen mogen ook lekker komen luisteren naar mijn verhaal maar zeker ook interactief meedoen aan het gesprek.”

Anke zal haar eigen verhaal delen, maar ook vragen beantwoorden. Als u wilt, kunt u vragen vooraf naar haar toesturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het gesprek is dinsdag 17 september in de bovenzaal van de bibliotheek in Cuijk. Aanvang 19.30 uur. Toegang is gratis, wel graag aanmelden via: www.biblioplus.nl/agenda of email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..