Van 11 t/m 13 oktober staat Langenboom in het teken van Langenboom Live, en op zondag 13 oktober neemt slagwerker Marcel van Wensen het podium over! Al bijna drie jaar is hij de enthousiaste instructeur van de slagwerkgroep, en als je hem nog niet kent, wordt het tijd om kennis te maken.

Hoe ben je bij ons in Langenboom terechtgekomen?

Marcel: "In 2019 ging ik mee op dwarsfluitkamp en leerde daar Frans, Sälly, Kyara en Taleah kennen." In de zomer van 2021 werd er weer een kamp georganiseerd, en toen hoorde ik van Frans dat er een vacature kwam. Dat zette alles in gang. Ik heb gesolliciteerd, een proefdirectie gedaan in oktober, en op 19 januari 2022 ben ik begonnen. "In het begin was het wat aftasten, maar het is een gezellige groep die zowel muzikaal als sociaal sterk is, en dat spreekt me enorm aan."

Je maakt al meer dan 27 jaar muziek. Wat zijn je hoogtepunten?

Marcel: "Ik heb veel mooie momenten meegemaakt, zoals spelen op de Taptoe in Ahoy met het Nederlands Politie Orkest en de Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’. Verder ben ik met het orkest van André Rieu op tournee gegaan naar Amerika, Mexico, Chili en Israël. Ook spelen voor de paus op het St. Pietersplein in Rome was heel bijzonder."

Wie heeft je muzikaal geïnspireerd?

Marcel: "Mijn eerste inspiratie kwam van mijn vader, die trompet speelt bij de plaatselijke fanfare. Thuis hadden we ook een drumstel staan, waar ik op mocht oefenen. Mijn slagwerkdocent was streng, maar hij leerde me doorzetten, wat me uiteindelijk naar het conservatorium bracht. Daar raakte ik geïnspireerd door Frank Wienk (BinkBeats), die slagwerk met elektronica combineert. "Dit heb ik in mijn master verder uitgewerkt en mijn afstudeervoorstelling in 2018 gedaan met slagwerk en elektronica."

Wat doe je naast je muzikale carrière?

Marcel: "Hoewel ik nu in Kortenhoef woon met mijn gezin, blijft Brabant altijd dichtbij." Ik werk onder andere bij de steelband van het Nederlands Politie Orkest, de slagwerkgroep van het Nederlands Douane Orkest en de Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’. In mijn vrije tijd klus ik graag en geniet ik van het gezinsleven met Marloes, Maarten-Marijn en Marlijne."

Tot slot, naar welk muziekstuk kijk je het meest uit op 13 oktober?

Marcel: "Ik kijk niet naar één specifiek stuk uit, maar naar de sfeer die we gaan neerzetten." "Het wordt een echte familievoorstelling waar iedereen van zal genieten!"

Marcel van Wensen, gaat samen met slagwerkgroep Dynamic en de steelband van het Nederlands Politie Orkest de show stelen tijdens Langenboom Live op zondag 13 oktober!