Dit weekend, zaterdag 28 en zondag 29 september kunt u de foto-expositie 80 jaar bevrijding gemeente Mill en Sint Hubert nog bezoeken. Dit net als vorig weekend tussen 11.00 uur en 17.00 uur in Onze Lieve Vrouw ten Hove kapel aan de Kapelweg in Mill.

Op zaterdag 28 september is er een speciaal muzikaal optreden, want dan spelen de Suukerbietels er van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Afgelopen weekend werd de expositie geopend door wethouder David Solez. Als een van de eerste bezoekers op deze Foto-expositie over 80 jaar bevrijding in de gemeente Mill en St. Hubert waren Jan en Pieta Bongers uit Langenboom aanwezig. Jan wordt zondag 95 jaar en tot zijn verbazing zag hij daar een foto van zichzelf als 15-jarige jongen. Dit was bij het bezoek van koning George, generaal Dempsey en generaal Montgomery aan Langenboom. Jan zag als 15-jarige een klein vliegtuigje landen in de wei achter de huidige boerderij van Theo Thelosen aan de Dempseyweg en daar stapte het drietal uit. Er was een hoop tumult en hij dacht: ‘Daar moet ik bij zijn’. Dit dachten meer blije en opgeluchte Langenbomers, want de straat stond vol om de bevrijders welkom te heten.

Suukerbietels

De FabFour waren in hun korte bestaan een orkaan waarvan de popmuziek nog steeds natrilt. Aan hun oeuvre kun je gemakkelijk je vingers branden. De beste band ooit nadoen? Da’s niet te doen. De Suukerbietels zijn een ode aan de Beatles in klein arrangement: slechts één gitaar, één piano en drie stemmen. Esther van Hout (percussie en zang), Ton Jansen (gitaar en zang) en Ronald Peters (piano en zang) bewerken de vertaalde teksten en hertalen die met een humoristische “twist”. Laat die maar gaan!

Deze foto-expositie is dit weekend gratis te bezoeken en is een initiatief van Mill van Toen en Ontdek Mill. Zaterdag 28 september luisteren de Suukerbietels deze foto-expositie muzikaal op met een aangepast repertoire. Omdat de schitterende akoestiek van de Mariakapel zich leent voor de rustige Beatlesnummers, spelen zij van 13:00 tot 17:00 uur op deze mooie locatie.

Bekijk een video van de opening van deze expositie via de rubriek Video op www.inmill.nl.