Afgelopen zaterdag 28 september heeft de activiteitencommissie `Millkeyway` voor de 2e keer burendag georganiseerd voor en met de buren van de Kleine Prins, Mariënhof en Kees Bastiaanshof in Mill.

De naam `Millkeyway` is een bewuste naam die gekozen is. Mill=ons dorp Key=sleutel Way=weg. Hiermee is de activiteitencommissie de sleutel naar de weg van verbinding voor de buurt.

Het organiseren van deze burendag was niet makkelijk. Er was slecht weer voorspeld. Een aparte ruimte huren was te duur. De partytent was vrijdagochtend al door actieve en sterke vrijwillige buurtbewoners opgezet. Later die avond besloten we samen om in de gezamenlijke fietsenschuur te gaan zitten. Jan van de Wiel, ons Manusje van alles, was er maar druk mee. We wilden niet het risico nemen dat er mensen ziek zouden worden door het koude weer. Makkelijk was het niet. De fietsenschuur is voor gezamenlijk gebruik en je kunt niet zomaar aan andermans eigendommen zitten om te verplaatsen. Hier moest dus rekening mee gehouden worden. Gelukkig waren er geen bezwaren en werd de fietsenschuur omgebouwd tot gezellige buurthuis met ballonnen en slingers. Vele handen maken licht werk. Van alle kanten werd er hulp aangeboden. Stoelen, tafels, koffie- en theekannen, soeppannen, van taartschep tot tafelkleden werden door sterke handen en lieve mensen gebracht.

Om 13.00 uur was het dan zover. Na een mooi zelfgeschreven openingslied van Leo en Annie, begeleidt op zijn accordeon. Een tekst die toepasselijk was op een terugblik van het afgelopen jaar. Iedereen zong uit volle borst mee. En na de openingsspeech van Hannie Hermsen zongen we ook nog voor Carlo van Bommel die op taart trakteerde omdat hij binnenkort jarig is en zich zo betrokken voelde bij de buurt. Eén groot feest met een grote opkomst.

Na gezellig buurten en zingen volgde er een bingo met mooie prijzen. Als afsluiting zorgden we ervoor dat niemand hoefde te koken of met een lege maag naar huis moest. Flink uitgepakt met stokbrood, kruidenboter, soep, broodjes en knakworsten (ook vegetarisch). Als je dan burendag wilt vieren/organiseren probeer je ervoor te zorgen dat niemand iets tekort komt.  

Om 20.30 uur was alles opgeruimd en teruggezet. Met een klein groepje actievelingen hebben we nog nagenoten met een biertje en een wijntje (getrakteerd door de actieve vrijwilligers Jan en Luus van Tienen) en blikten we terug op deze mooie dag. Erg moe maar voldaan keerden we weer terug naar huis. 

Als bonus en als blijk van waardering kreeg elke buurtbewoner persoonlijk nog wat lekkers thuisbezorgd. 

Deze succesvolle burendag is mede mogelijk gemaakt door een sponsoring op verschillende manieren: van een bijdrage tot prijsjes, boodschappen of materiaal. 

We willen alle ondernemers die ons gesponsord hebben bedanken:

Mooiland, Albert Heijn Mill, de Regiobank, Terstal, Etos, Kruidvat, Delfino, de Frietkraam, Millano ijssalon, Myllesweerd, Pearl, Berends bloemsierkunst, Buitengewoon Kado, Apotheek Mill, Albert Heijn Wanroij en Shell Schimmel voor hun bijdrage!

En niet te vergeten alle vrijwilligers die geholpen hebben met de opzet van tenten, tafels, stoelen, verplaatsen fietsen, schoonmaken opbouwen en afbreken van het hele feestje. Zo blijkt maar weer hoe fijn en betrokken onze buurt is.

Op naar de volgende bijeenkomst en dat we nog lang en vaak de saamhorigheid kunnen vieren.