In onze drukke en vaak individualistische samenleving zijn er steeds minder momenten waarop mensen elkaar echt ontmoeten. Gelukkig biedt "SamenSoepen" een welkome uitzondering: een warm initiatief van de ZorgSchakel, waarbij inwoners van Sint Hubert samenkomen voor een kom soep en vooral voor elkaar.

Afgelopen vrijdag vond er weer zo'n middag plaats in de Jachthoorn, waar heerlijke geuren van vers bereide soep door de ruimte zweefden. 

Ontmoeten is belangrijk voor ons welzijn

Voorzitter Ed Derks heette de gasten van harte welkom en benadrukte het belang van ontmoeten. “In een tijd waarin alles draait om snelheid en efficiëntie, vergeten we soms dat de menselijke verbinding het leven kleur geeft. SamenSoepen is niet alleen een maaltijd, het is een ontmoeting. De voorzitter had een passend gedicht bij zich, dat de kern van het SamenSoepen prachtige samenvatte. Ontmoeten draagt positief bij aan ons welzijn en leefomgeving.

Eigen gemaakte soep

Sjaak Verstegen heeft ook dit jaar weer soep gemaakt. Er gaat niets boven eigen gemaakte soep. Dit jaar hadden we linzensoep en tomatensoep.

Gezellig buurten

Onder het genot van een kopje soep met stokbroodje en nog extra belegde broodjes is er volop gebuurt. Onze gasten waren erg enthousiast over SamenSoepen. Veel gehoorde reacties waren: erg smaakvol, gezellig en voor herhaling vatbaar. En natuurlijk complimenten aan de kok.

Wat ons betreft volgend jaar weer samen soepen.