Dit is de titel van een boek, dat alles zegt over de drijfveren die achter de hobby stamboomonderzoek schuil gaan. Wie denkt er nou af en toe niet: “Als mijn ouders dit nog eens mee hadden kunnen maken?” of “Hoe zat dat ook al weer toen ik vroeger klein was?”.
Dit soort vragen zullen ongetwijfeld ook weer opdoemen als we een halve eeuw verder zijn. Zelf zijn we er dan mogelijk niet meer, maar onze nazaten die nog geboren moeten worden zullen zich dan ook weer diezelfde vragen stellen. Wij kunnen hen daarbij helpen, door onze eigen (familie)kennis uit verleden en heden voor het nageslacht te bewaren.
Iedereen verzamelt wel op de een of andere manier familiefoto’s en andere zaken die ons herinneren aan bijzondere momenten in ons eigen (familie)leven. Voor diegene die daarin wat enthousiaster zijn stapelt zich al snel een berg aan informatie op die niet meer te overzien valt. Stapels fotoalbums en cassettes dia’s zijn daar sprekende voorbeelden van; naarmate de tijd verstrijkt gaat steeds meer informatie die achter deze foto’s en dia’s schuil gaan verloren. De bange vraag rijst dan al snel: “Wat zullen onze kinderen, kleinkinderen en nazaten wel niet doen met deze schat aan familie informatie?”
Gelukkig kunnen wij zelf gebruik maken van gereedschappen uit het digitale leven, dat zo nu en dan ook mooie kanten blijkt te bieden. Het digitale programma Aldfaer is zo’n stuk gereedschap. Het verzamelen van eigen familie informatie moeten we natuurlijk altijd zelf doen, maar Aldfaer kan ons prima helpen bij het geordend opbergen, het makkelijk terug vinden, het onbeperkt hergebruiken en het tonen van overzichtelijke familie verhalen.
En... het gereedschap Aldfaer is: is gratis, makkelijk te gebruiken en biedt de mogelijkheid om met andere Aldfaer gebruikers snel, accuraat en in grote omvangen informatie uit te wisselen.
Heeft u interesse in het gebruik van Aldfaer voor het vastleggen van uw eigen familiedata kom er dan eens kennis mee maken bij de presentatie in Grandcafé Zaal het Lagerhuis in Mill. Een presentatie verzorgd door de Nederlandse Genealogische Vereniging land van Cuijk en Ravenstein. Presentator is Jo van Soest groepsleider Stamboomcafé van het Senioren Hobby Centrum Mill; deze is ook elke laatste vrijdag van de maand van 13.30 - 15.30 uur aanspreekbaar in Inloop Stamboomcafé Senioren Hobby Centrum Mill.
Bijeenkomst: donderdag 2 februari in Lagerhuis Mill (Beerseweg 9, 5451 NR Mill) aanvang 20.00 uur. Voor iedereen gratis toegankelijk.