Larissa Versteijnen in actie namens MHV’81 DS1.

Zaterdagvond speelde de Millse dames de tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen dames 2 van HV Quintus uit Kwintsheul. De tegenstander had net als MHV tot nu toe twee punten behaald uit drie wedstrijden.

De scheidsrechters werden voor aanvang verrast met een presentje namens de handbalclub omdat het de week van de scheidsrechter was. Hoe vaak scheidsrechters ook onderwerp van discussie zijn, het spelletje wordt niet gespeeld als zij er niet zijn.

Quintus begint met makkelijke aanvallen de wedstrijd en opent ook de score. De Millse dames spelen haastig en een beetje slordig. Eerder wedstrijden begonnen niet zo goed dus misschien werd nu wel teveel energie gebruikt om vooral goed te beginnen. Na vijf minuten spelen stond de verdediging van MHV als een huis. Dit bleek een goede basis van voor het vervolg van de wedstrijd. Aanvallend ging het nog moeizaam. Vier aanvallen op rij eindigde zonder schot op goal. In deze fase hield keepster Janne van Bokhoven de dames in de wedstrijd.

Na tien minuten stond MHV met 5-9 achter. Via een serie doelpunten van de zussen van Baal werd het 9-9. Quintus was het gemak in hun aanvalsspel kwijt en mocht blij zijn dat de Millse dames tot vier keer de paal en lat raakte.

Larissa Versteijnen maakte de gelijkmaker. Vervolgens ontstond er een scrum op het middenveld. De bal was voor MHV’81 en Diede Baltussen zorgde voor de eerste voorsprong voor MHV.

Pien Kerstens scoorde met een fraai schot in de kruising en Janne van Bokhoven bleef sterk keepen. De bezoekers uit Kwintsheul stonden op breken maar werden gered door het rustsignaal.

In de tweede helft ging de snelheid bij MHV omhoog en de dames van Quintus raakte het nu helemaal kwijt. Tijdstraffen, spelen zonder keepster in ondertal en zelfs het spelen met zeven veldspelers hielpen niet. Zelfs Janne van Bokhoven scoorde toen de keepster van Quintus op weg was naar het doel. MHV kon naar hartenlust combineren via snelle uitbraken. Sterre Jacobs scoorde 30 -18. Kort daarna eindigde de wedstrijd in 32-20.

Komende zaterdag spelen de dames in Voorhout.