Even voorstellen: ik ben Marie-Louise Hooijschuur uit Sint Hubert. Sporten is altijd al mijn ding geweest en zelf lesgeven in sport is daar later bijgekomen. Ik ben sport-juf geweest in diverse sportcentra in o.a. Aerofit, Callanetics, Aerobic, Bodybalance, Steps en Spinning.

Verder loop ik graag hard in onze mooie natuur en ben ik sinds enkele jaren ook actief trails gaan lopen waarin de uitdagingen van de natuur gebruikt worden om de mooiste routes uit te zetten.

Vanuit mijn professie als Arbeidsdeskundige kom ik veel in aanraking met mensen die uitgevallen zijn voor hun baan om allerlei redenen en voor velen zou sporten best weleens een weg naar herstel kunnen zijn.

Maar hoe begin je daarmee ? 

Vanuit die gedachte heb ik recentelijk de opleiding tot Slowrun-coach gevolgd en ik ben nu de Slowrun-coach voor het Land van Cuijk !!

Slowrun is de manier om vanuit een passieve levensstijl naar een actieve levensstijl te komen waardoor je beter in je vel komt en veelal komt dit ook nog tot uiting in een positievere mindset wat ook weer zorgt voor een betere balans in je lichaam. SlowRun nodigt je uit om te bewegen in de buitenlucht. In een rustig tempo, met aandacht voor ontspanning, kracht en ademhaling. De focus ligt NIET op tijd en afstand, maar op voelen wat je lichaam je vertelt. 

Slowrunnen is in een rustig tempo hardlopen met een groep mannen óf vrouwen, onder begeleiding van een SlowRunCoach. Je wisselt het lopen af met oefeningen voor ontspanning, kracht of ademhaling. Maar het mooiste is dat het om zoveel meer gaat dan om lopen. SlowRun gaat om de connectie met jezelf, jouw lijf en de omgeving.

Iedereen kan meedoen met SlowRun, wat je achtergrond of conditie ook is. Het maakt niet uit of je lang niet gesport hebt, kampt met overgewicht of juist fanatiek sport maar het presteren beu bent. Met SlowRun bouw je jouw conditie, looptechniek en kracht langzaam op met een 8-wekelijkse cursus. Daarna kun je zo vaak je wilt mee met de loopgroepen.

Klinkt SlowRun toch iets te enthousiast ? Dan kun je ook gaan voor mijn andere activiteit: ENERGIEk Wandelen, ontspanning door inspanning. Ook hierin sta jij centraal en bepaal jij jouw tempo, we doen het echter net iets rustiger aan. Wellicht ga je hierna toch door voor SlowRun wat altijd mogelijk is of je denkt “ik blijf lekker ENERGIEk wandelen, dat is mijn ding”, alles is prima: jij bepaalt!

Zowel SlowRun als ENERGIEk wandelen zijn goed voor je gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal. Er komen feelgood stofjes los waar je de hele dag profijt van hebt. Het buiten zijn en bewust aandacht hebben voor je omgeving doet je goed en geeft je een BLIJ gevoel!

Zet de 1e stap en de vele stappen die zullen volgen doen we samen. Begin met een 8-weekse cursus en wie weet blijf je daarna lekker bij mij doorlopen omdat ‘moeten’ vanzelf ‘willen’ is geworden. Kijk ook op mijn website: www.slowrun-landvancuijk.nl of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0623177127.

Zet de knop om en meldt je aan en graag neem ik jullie mee in deze fijne vorm van bewegen in jullie eigen tempo in onze mooie natuur in het Land van Cuijk!