De jeugd van Hockeyclub Mill die traint op de woensdagavond.

Het is een gezellige bedoeling, op de woensdagavond bij hockeyclub Mill. Op de foto zien we de teams die op die avond trainen. Dat zijn de teams in leeftijden van 7 tot 14 jaar. In totaal nu zo’n 60 kinderen.

Deze jonge hockeyers komen uit alle dorpen van onze voormalige gemeente. Vooral meisjes, maar ook jongens spelen mee. Hockey is een snelle en technische teamsport. Dat spreekt een hele groep meiden en jongens uit Mill en Langenboom wel aan. Ze hockeyen nu ruim een jaar samen. De trainers Joyce van Zanden en Marleen Burgers stonden zaterdag apetrots te kijken naar 1 van de teams wat ze al geleerd hebben in dat jaar. Ze speelden een prachtige wedstrijd.

De jeugdafdeling is gegroeid en dat geeft vertrouwen naar de toekomst. Bart van Hees, coördinator en trainer bij de jeugd: “we krijgen ook hulp van de oudere jeugd bij het begeleiden van de training. Zij doen ervaring op, en helpen de jongste jeugd om het spelletje goed te leren. Maar ook ouders staan klaar om te helpen”. In afgelopen jaar zijn 3 nieuwe teams gestart, en er komen elke week nog nieuwe hockeyers bij. 

Belangrijk voor ouders om te weten: je hoeft niet allerlei materiaal aan te schaffen om te komen hockeyen bij Hockeyclub Mill. Een stick hebben we te leen, en voor een bitje wordt gezorgd. Met sportkleding aan op woensdag 18 uur melden op de hockeyclub is voldoende om mee te doen.

“Dat is ook mijn drijfveer, om deze teams te begeleiden” zegt Bart van Hees. “Samen de schouders eronder en lekker sporten, dat geeft gewoon een kick”

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..