Zondagmiddag (6 oktober) was SSS Overloon de tegenstander voor SES. Op papier zou dit wel eens een concurrent kunnen worden voor SES in de strijd tegen degradatie. Een belangrijke wedstrijd, die in een 5-3 overwinning eindigde, na een 1-3 achterstand.

In de eerste helft was het meteen SES dat de toon zette. Met hier en daar een kans op de openingstreffer drong de ploeg van Robert van Mierlo. De grootste kans was voor Joure de Wildt, die 1-op-1 ging met de keeper, maar hij kon de bal net niet genoeg snelheid meegeven waardoor hij voor de lijn nog werd gekeerd. Na een kwartier spelen moest aanvoerder Steef Hendriks van het veld gedragen worden. Hij kreeg een flinke tackle te verduren en moest de wedstrijd met een pak ijs op zijn enkel aanzien vanaf de bank; Een domper voor SES. Hij werd vervangen door Marijn de Wildt. De kansen voor SES stapelde zich op, met nog een kopbal op de paal van Luuk Thelosen. Uiteindelijk viel de goal aan de andere kant. De voorzet van Bilal Nouamani wordt binnengekopt door Hugo Hebben. De kansen waren voor SES, maar het doelpunt viel voor SSS. Ook Guus van Elderen moest het veld vlak voor rust verlaten. Hij lijkt zich te verstappen en greep naar zijn knie. De spelers gingen de kleedkamer in voor rust met een 0-1 ruststand, en dat heeft SSS te danken aan de uitstekend keepende Sjoerd Cornelissen.

In de tweede helft was het weer meteen SES dat in de aanval ging, en met succes. Een corner werd scherp aangesneden en wie anders dan Luuk Thelosen kopte hem binnen; 1-1. Maar nog geen 3 minuten na de gelijkmaker scoorde SSS alweer. Een vrije trap van ongeveer 23 meter viel binnen. Op het eerste gezicht leek dit een houdbare bal voor SES keeper Jon de Klein; 1-2. Na een uur spelen was het SES weer wat aandrong en SSS moest echt achteruit. Marijn de Wildt leverde een schitterende crosspass af bij Tieme Kuppen, die hem goed meenam, maar wederom stuitte op de SSS goalie. En geloof het of niet, maar aan de andere kant was het weer raak; 1-3. Een corner werd weggekopt en de afvallende bal werd snoeihard tegen de netten aan geramd door Tim Graat.

In de periode hierna was het spelbeeld hetzelfde. SES drong aan maar tot kansen kwam het niet echt. Totdat SSS met een man minder kwam staan in de 81ste minuut. Niels Hendriks pakte zijn 2de gele kaart en mocht gaan douchen. Nog geen minuut na de rode kaart was het al raak voor SES; 2-3.

Een corner werd niet voor geslingerd, maar op de vrijstaande Melvin van den Elzen gelegd op de rand van de 16. Dit was een goede keus, want Melvin nam hem in een keer op de pantoffel en ramde hem binnen. Beter kon hij hem niet raken en SES was terug in de wedstrijd. 5 minuten later werd dezelfde Melvin van den Elzen gevloerd in de 16. Hij werd naar beneden getrokken bij een vrije trap, terwijl de bal niet eens in de buurt was. Han Rijkers benutte de penalty koelbloedig; 3-3. SES rook bloed en bleef aanzetten voor zelfs de overwinning, en nog geen minuut later was het raak. De comeback was daar! Na een goede voorzet van Tieme Kuppen, schoot invaller Jens Verbeek de bal op knappe wijze binnen; 4-3!

Hierna kwam SSS nog wel een paar keer aanzetten en dit zorgde ook voor enige paniek achterin bij SES, maar tot grote kansen leidde dit niet. In de counter waren er zelfs nog mogelijkheden voor SES, waarvan er ook één benut werd. Invaller Koen Bongers gaf na een knappe actie de bal op andere invaller Jens Verbeek. Hij bleef weer rustig en schoot zijn tweede doelpunt van de middag binnen en de 5-3 eindstand stond op het bord. Een spektakelstukje op sportpark de Kogelberg, maar echt meer dan verdiend.

SES - SSS: 5-3 (0-1)
38' 0-1 Hugo Hebben
48' 1-1 Luuk Thelosen
50' 1-2 Willem Verstraaten
63' 1-3 Tim Graat
82' 2-3 Melvin van den Elzen
87' 3-3 Han Rijkers
88' 4-3 Jens Verbeek
98' 5-3 Jens Verbeek