Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver, Hajraa en Apollo stonden oog in oog. Een geladen wedstrijd, met als prijs hoogstwaarschijnlijk het kampioenschap. Vele supporters waren meegereisd naar Eindhoven. Maar het mocht niet baten, Apollo verloor met 3-1.

Hajraa D5 - Apollo D1 3-1 (25-21; 25-23; 25-17; 18-25)
Vol goede moed begon Apollo aan de wedstrijd, waar ze al zo lang naartoe gewerkt hadden. Maar al vanaf het eerste punt was te zien dat de spelers van Apollo moeite hadden om te gaan met de druk. De pass lag niet lekker en dat werkte door in alles. Terwijl Harjaa met gemak hun eigen spelletje kon spelen speelde Apollo tegen zichzelf. Dat had service en communicatie fouten als gevolg. Apollo bleef knokken maar de eerste drie sets presteerden de dames simpelweg onder hun niveau. De vierde set kon eindelijk de druk bij de tegenstander worden gelegd, die set werd relatief makkelijk door Apollo gewonnen. Verslagen ging Apollo naar huis, het kampioenschap is verspeeld.
Het wordt nu strijden om de tweede plaats met bijbehorende PD wedstrijd. Om dat nog te behalen zullen de flamingo’s punten moeten laten liggen.

Unicum D2 - Apollo D2 3-2 (25-18; 25-21; 24-26; 23-25; 17-15)
Na vorige week met 4-0 verloren te hebben van Unicum, wist Apollo dames 2 ditmaal 2 punten te pakken van de koploper. De eerste twee sets konden de dames van Apollo al goed mee, en de derde set werd binnengehaald. En dat terwijl Apollo 24-17 achter stond.  Met enthousiasme en een goede service werd punt na punt binnengehaald. De vierde set ging gelijk op, maar gelukkig trok Apollo aan het langste eind. De vijfde set kwam Apollo op achterstand, maar deze werd al snel weer bijgetrokken. Helaas was het net niet genoeg om ook de vijfde set te winnen. Maar deze goede prestatie voelde als een overwinning!