Vijf dagen voor het einde van de Tour de France kan er nog van alles gebeuren in het Juliana Tourspel. Carlo van Bommel voert met twee lijsten de top van het klassement aan, maar de verschillen met zijn naaste achtervolgers zijn klein.

Net als in de Tour de France, waar Chris Froome een voorsprong van 18 seconden verdedigt op Fabio Aru, lukt het in het Juliana Tourspel voorlopig niemand om een verschil te maken. Tot aan Parijs wachten de wielrenners nog twee helse bergetappes, twee overwegend vlakke ritten en een tijdrit van 22,5 kilometer. Met vier deelnemers van het Juliana Tourspel op drie punten van elkaar is de kans groot dat het tot op de Champs-Elysees spannend blijft.

Nederlands toursucces

De sleutel is wellicht in handen van de Nederlandse toppers. Kan Mollema nog een keer stunten en wat kan Dylan Groenewegen op de slotdag tegen Marcel Kittel? Drie deelnemers strijden onderin het klassement een verhitte strijd uit om de Rode Lantaarn. Na 16 etappes zijn zij de enige deelnemers van de Millse tourtoto zonder punten. Bij de ploegen lijkt Framboos er met de winst vandoor te gaan, voor Riekma en Sam Sam. Maar ook in het ploegenklassement kan er tot op de streep in Parijs nog van alles gebeuren.