Op maandag 1 juli brachten de kinderen van de basisschool de Schare een bezoek aan de ontmoetingstuin van de ZorgSchakel in Sint Hubert.

Uitwisselingsprogramma

Naast de reguliere activiteiten wil de ZorgSchakel met de basisschoolkinderen gezamenlijke activiteiten organiseren. Dat kan zowel op educatief als recreatief gebied zijn. Want wat is er mooier dan het opzetten van een uitwisselingsprogramma waarbij senioren en kinderen betrokken zijn. Daarnaast is het enorm verrijkend voor beide groepen.

Door deze activiteiten te organiseren, dragen we bij aan het bevorderen van begrip, respect en plezier tussen verschillende generaties.

Bezoek aan de ontmoetingstuin

We hadden een leuk educatief programma opgesteld, maar ook een beetje vermaak mocht zeker niet ontbreken.

De kinderen kregen uitleg over:

  • Diverse elementen van water. (Wat drijft wel en wat niet en komt dat? Hoe kan ik een tuinslang gebruiken als waterpas?)
  • Na een korte uitleg over de karaktereigenschappen van een uil gingen de kinderen met een pincet uilenballen ontleden en onder een loep leggen.
  • Hoe werkt de tuinkas en wat voor gewassen staan erin. Ook mochten de kinderen zelf radijs zaaien in een potje en mee naar huis nemen.
  • Bij het insectenhotel kregen de kinderen uitleg over het insectenhotel en de bijen. Ook konden de kinderen “echte” honing proeven en mochten ze zelf een klein insectenhotel in elkaar knutselen.
  • Het blotevoetenpad was best wel spannend. Geblinddoekt moesten ze raden waar ze overheen liepen. (Grind, zand, hooi enz.)

Ennuh, natuurlijk nog even flink kliederen bij de waterspeelbaan.

Reacties

De kinderen vonden het fantastisch enkele reacties “Ik vond het erg leuk en heb ook wat geleerd”, “Ik vond de waterspeelbaan het aller leukste”. “De uilenbal uit elkaar te halen vond ik een beetje vies”.

Ook de vrijwilligers waren erg enthousiast “Leuk om te zien hoe fanatiek de kinderen waren”, “Geweldig toch om al die kinderen hier in de ontmoetingstuin te zien”. “Een mooie combinatie van educatie en vermaak”.

Volgende programma

Na de zomer gaan we in het kader van 80 jaar bevrijding samen met de basisschoolkinderen aan de slag met het maken van een kunstwerk. Meer informatie volgt nog.