Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Tijdens de pauze van het Kadeconcert van het Vierdaagse-orkest loop ik in Cuijk even een rondje over de Maasboulevard om van bovenaf wat foto’s te maken van die sfeervolle happening.

Daar tref ik Anne-Marie en Anthony Verbeeten uit Mill die staan te genieten van het optreden. “We komen hier bijna ieder jaar wel kijken”, zegt Anne-Marie.

Anthony en Anne-Marie hebben tot zo’n jaar of 10 geleden een winkel in sportartikelen en speelgoed gehad aan de Schoolstraat in Mill. Ze wonen nog steeds in het pand aan de Brandsestraat dat grenst aan de winkel.

Anthony (61) is opgegroeid in Mill en Anne-Marie (60), meisjesnaam van Duijnhoven, is opgegroeid in Volkel op de boerderij van haar ouders.

“We hebben 3 kinderen, 2 meiden en 1 jongen en 1 kleindochter van bijna 2 jaar jong”, zegt Anne-Marie.

Anthony werkt bij Woodmill, een houtverwerkingsbedrijf in Mill met 2 afdelingen.

Op de afdeling waar Anthony werkt produceren ze houten isolatieonderdelen voor industriële transformatorbouwers in binnen- en buitenland. Anthony doet daar met 2 collega's de eindcontrole voordat de producten op transport gaan. 

Anne-Marie werkt bij Blueview in Nijmegen. “Daar werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij begeleiden deze bijzondere groep mensen op de werkvloer en zorgen voor kwaliteit, kwantiteit en leverbetrouwbaarheid voor onze klanten”, zegt Anne-Marie. “Onze diensten variëren van het maken van kleine houten onderdelen voor transformatoren tot (eind-)montage en het testen van complexe apparatuur en het in- en ompakken van grote volumes gecombineerd met assemblage werkzaamheden.

In zijn vrije tijd zorgt Anthony goed voor zijn bijen. “Ik heb nu 6 volken en het is prachtig om al die ‘bezige bijen’ te volgen”, zegt hij.

Anne-Marie mag in haar vrije tijd graag lezen en bezig zijn met genealogie, het uitzoeken van haar familiehistorie. 

“En we genieten samen natuurlijk volop van onze kleindochter”, lachen ze.

Dan is het weer tijd om te gaan kijken en luisteren naar het geweldige Vierdaagse-orkest dat al die toeschouwers aan de Maaskade een fantastische avond zal bezorgen.

Rens Hubers