Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Het is een mooie zondag bij de Kuilen waar Wilfried en Jolanda Hermans hun hond Wanda lekker laten spelen en zwemmen.

Wanda is een hond van Stichting Hulphond die 2 jaar geleden na de opleiding als hulphond geschikter bleek als therapie- en sociale hulphond. Toen zijn Jolanda en Wilfried haar gastgezin geworden. Hun vrijwilligerswerk voor Stichting Hulphond bestaat o.a. uit het brengen van Wanda van en naar de therapielocaties. Wanda werkt 1 dag per week als therapiehond bij een instelling voor mensen met autisme, waar zij ingezet wordt bij dierondersteunde therapie en ze werkt bij Pantein locatie Castella in Cuijk bij mensen met dementie, waar Jolanda samen met Wanda bezoekjes brengt aan cliënten. Het is erg bijzonder wat het effect van deze speciaal opgeleide honden bij de cliënten is. Wilfried en Jolanda vinden dat prachtig vrijwilligerswerk en ze genieten thuis ook volop van Wanda. 

Wilfried (62) is opgegroeid in Cuijk. Hij werkt al 34 jaar bij Liebherr als servicemonteur in een groot werkgebied wat zo’n beetje heel Zuid Nederland beslaat.

In zijn vrije tijd maakt Wilfried al vele jaren muziek bij Muziekvereniging Sint Willibrord en houdt hij van skeeleren.

Jolanda, meisjesnaam van der Burgt, is opgegroeid in de Molenstraat in Mill.

Ze heeft lang in het onderwijs gewerkt bij Stichting Visio in Grave.

Als vrijwilliger zet ze zich ook in als secretaris van Stichting Myllesweerd en als voorzitter van muziekvereniging Sint Willibrord.

Wilfried en Jolanda wonen samen in de Karstraat.

Ze hebben samen 2 kinderen, Willem van 27 en Fleur van 25 jaar.

Gevraagd naar hun levensmotto zegt Jolanda “tevreden zijn”.

We lopen nog een stukje samen verder totdat Wanda weer het water in wil.

Rens Hubers