Op 19 september 2024 heeft de gemeenteraad van Land van Cuijk besloten om €10 miljoen extra beschikbaar te stellen voor het verstrekken van startersleningen. Met de starterslening kunnen mensen die op zoek zijn naar hun eerste koopwoning financieel geholpen worden.

De hoogte van de starterslening is maximaal 20% van de totale koopsom van de woning met een maximum van €45.000. 

Met de starterslening kunnen mensen, die op zoek zijn naar een eerste koopwoning, financiële steun krijgen van de gemeente. Dit is niet alleen belangrijk voor jongeren maar ook voor mensen die bijvoorbeeld vanuit een huurwoning willen doorstromen naar een koopwoning. Gezien de ontwikkelingen in het aantal aanvragen over de afgelopen drie jaar, is de verwachting dat ook de komende jaren de vraag naar de starterslening onverminderd groot zal blijven. Om dit te blijven stimuleren wordt €10 miljoen extra beschikbaar gesteld vanuit de gemeente.

Wethouder Bouke van Vught: ‘Ik ben erg blij met het besluit van de gemeenteraad om extra budget beschikbaar te stellen voor het aanvragen van de starterslening. Hiermee maken we ons opnieuw sterk voor een betaalbare woning voor starters. Dit is belangrijk zodat al onze inwoners in het Land van Cuijk een (t)huis kunnen vinden dat bij ze past’.

Het besluit van de gemeenteraad treedt direct in werking. Met ingang van 20 september 2024 kunnen weer aanvragen voor een starterslening in behandeling worden genomen. De gemeente werkt daarbij samen met de Stichting Stimulering Volkshuisvesting Nederland (SVn). Aanvragen kunnen online ingediend worden via https://gemeentelandvancuijk.nl/starterslening door gebruik te maken van DigiD.