Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Sommige tegenliggers zie je al van wat verder weg aankomen. Als ik de foto-expositie “80 jaar bevrijding Mill & Sint Hubert” in de Mariakapel bezoek kom ik natuurlijk Toon Willems tegen.

Toon (69) is een geboren en getogen Millenaar. Hij is opgegroeid aan de Vloetsestraat als 7e van maar liefst 10 kinderen, “waarvan er momenteel nog 5 in leven zijn”, zegt Toon. 

Inmiddels woont Toon alweer 47 jaar aan de Goudvink in Mill West, samen met zijn vrouw Silvia. Samen hebben ze 2 zoons en 2 kleinzoons, “en 2 lieve schoondochters”, appt Toon later nog even. De kinderen wonen respectievelijk in Heusden en in Knegsel. “Niet ver weg maar ook niet aan de deur”, zegt Toon.

Veel mensen kennen Toon van zijn diverse vrijwilligersactiviteiten, bijvoorbeeld bij Wijkaccommodatie de Wester en bij Myllesheem, de heemkunde vereniging.

Toon beheert ook de Facebook-pagina ‘Mill van toen’ en heeft samen met Ontdek Mill het initiatief genomen voor deze fototentoonstelling ter gelegenheid van 80 jaar bevrijding. Een expositie die door de vele bezoekers erg gewaardeerd wordt, zo merk ik als ik even later een rondje maak langs de vele oude foto’s die veelal afkomstig zijn uit Toon zijn uitgebreide archief.

Voor de foto gaat Toon even plaatsnemen bij de Willy-Jeep die hij speciaal voor deze gelegenheid heeft geregeld.

En ondertussen is Toon ook nog druk met de Duomarathon, waarvan de deelnemers op dat moment de kapel passeren. Ook weer zo’n mooie vrijwilligersactiviteit van deze ras-Millenaar.

Rens Hubers