Een dakraam levert in diverse opzichten voordelen op voor je huis. De ruimte wordt er niet alleen lichter door, je bespaart ook energie en je geniet van een prettig binnenklimaat. Velux dakramen laten in verhouding tot een verticaal raam meer licht binnen, waardoor je met dezelfde oppervlakte van een conventioneel raam, meer profiteert van het daglicht.

Heldere ruimtes

Het is een ideaal moment om extra dakramen te overwegen, zodra je een dakraam gaat vervangen, want een enkel dakraam levert vaak te weinig licht op voor een kleine ruimte. De aanpassing van een enkel dakraam naar twee of meerdere ramen, kost niet veel tijd, maar levert opvallend meer daglicht op en een ruimer uitzicht naar buiten. Als er voldoende daglicht binnenvalt, is er minder noodzaak om lampen aan te zetten. Bovendien toont onderzoek aan dat daglicht bijdraagt aan het behoud van ons biologische ritme.

Energie-efficiënt

Een dakraam vervangen kan op diverse manieren de energie-efficiëntie van je huis verbeteren. Wanneer dakramen ouder zijn dan 20 jaar, kan een nieuw VELUX dakraam het behoud van energie aanzienlijk verhogen. De voordelen van energie-efficiëntie zijn ook van toepassing in de zomermaanden, want dankzij de optie om het dakraam te openen voor ventilatie, is er minder noodzaak om een ventilator of airco te gebruiken.

Stijlvolle raamtoepassing voor de moderne woonstijl

Een nieuw dakraam geeft het interieur van je huis een eigentijdse en elegante look. De standaardmodellen van VELUX dakramen zijn voorzien van een wit frame, wat het gevoel van helderheid in je woning verder vergroot. Plaats dakramen zodanig dat je wolken voorbij ziet drijven en mooie zonsondergangen kunt zien. Kies na de installatie voor zonwering als extra functionaliteit en geef uiting aan je eigen stijl door te kiezen uit het veelzijdige aanbod van kleuren en patronen.

Ventilatie

Dakramen zorgen voor een frisser en aangenamer binnenklimaat, wat zorgt voor een gevoel van welzijn en een beter energieniveau. Laat de handige kiep- en ventilatiefunctie van een dakraam daarom niet ongebruikt en kantel het raam regelmatig open voor aanvoer van frisse lucht. Een goede ventilatie is namelijk van belang voor je gezondheid. Het stelt je in staat om helder na te denken, je energiek te voelen en het draagt bij aan een betere nachtrust. Voeg eventueel de VELUX smart control toe om de ventilatie van dakramen te regelen op basis van temperatuur, vochtpeil en CO2-niveau. Bij veelvuldig gebruik van een ruimte als kantoor aan huis is dit een slimme technologie voor het beheren van een optimaal binnenklimaat.