In Mill zijn we graag actief en ondernemend, maar een goede nachtrust is net zo belangrijk. Wil je graag lekker slapen? Dan is het goed om rekening te houden met een aantal factoren. We delen graag onze 5 tips met je, zodat jij beter gaat slapen. En daardoor kan je vervolgens weer beter meedraaien op je werk, in het gezin en in je sociale leven!

Creëer een vast slaapritme

Een vast slaapritme doet wonderen voor je nachtrust. Daarom is het allereerst belangrijk om elke avond op een vaste tijd naar bed te gaan en ook op een vaste tijd op te staan in de ochtend. Ook in het weekend. Dit is namelijk goed voor je biologische klok en daardoor slaap je dieper, vaster en word je meer uitgerust wakker. 

Ook belangrijk: doe overdag liever geen dutjes. En ben je toch een keer erg moe, doe dan slechts een powernap van 20 tot 30 minuten. Niet langer blijven liggen, want dan word je juist moe in plaats van energiek.

Vermijd beeldschermen

Beeldschermen geven kunstmatig licht af, waardoor je hersenen denken dat het nog dag is. Daarom is het beter om beeldschermen in de avond te vermijden. Doe liever iets rustgevends, zoals een fysiek boek lezen (geen e-reader of tablet gebruiken, want dat is ook een beeldscherm) of ga lekker in bad of onder de douche. Je kunt ook mediteren om rustiger te worden voor het slapengaan.

Geen koffie en suiker

Heb je moeite met in slaap vallen? Dan is het beter om in de avond - maar het liefst al vanaf 15:00 uur - geen koffie meer te drinken, maar ook geen suiker meer te eten of drinken. Door cafeïne en suiker komt je lichaam juist in een alerte stand. En dat is niet bevorderlijk voor je nachtrust.

Kies het juiste bed

Wat ook heel belangrijk is, is slapen op het juiste bed. Er is tegenwoordig niet voor niets zoveel keuze uit bedden. Zo zie je bijvoorbeeld op boxspringvoorraad.nl dat vooral boxsprings hierin veel comfort bieden. Bovendien zien boxsprings er luxe uit. Voor een goede nachtrust is dat minder belangrijk, maar het maakt je slaapkamer daardoor wel aantrekkelijk. En wie wil er nu niet in een bed kruipen dat er comfortabel, zacht en uitnodigend uitziet?

Personaliseer je matras

Bij het juiste bed hoort ook een goed matras. Welke dat is, verschilt per persoon. Het is daarom ook goed om je hier in te verdiepen. Met het juiste matras slaap je comfortabeler, terwijl je lichaam de juiste ondersteuning krijgt. Ook beïnvloedt het de temperatuur die je ‘s nachts ervaart. Kortom: heel belangrijk!