Bloemstuk SHC van de maand april

De buurvrouw van naast ons vindt mevrouw Visser op de overloop. Hijgend zit ze op de trap naar de eerste verdieping waar haar woning is. Haar boodschappentas is omgevallen.

'Ik moet gewoon even op adem komen,' zegt mevrouw Visser verontschuldigend, 'dan gaat het wel weer'. Iedereen weet hoe verknocht ze is aan dit huis in ons dorp.

Wie zelfstandig wil blijven wonen, moet daar wel iets voor doen. En liever voordat de nood aan de man is. Nodig is bijvoorbeeld een gezond leefpatroon: de schijf van vijf, geen nicotine en matig met alcohol. Maar nodig zijn absoluut ook activiteiten die je lichamelijk én geestelijk flexibel houden.

Dat vitaliteit méér is dan fysiek welzijn blijkt keer op keer uit onderzoek. Senioren die sociaal actief blijven komen minder vaak op het spreekuur van de huisarts. In die zin kan eenzaamheid voor de gezondheid van ouderen net zo ondermijnend zijn als een griepepidemie. Maar voor eenzaamheid bestaat geen vaccinatie, senioren zullen zelf voor voldoende ‘weerstand’ moeten zorgen. Gelukkig bieden tal van organisaties laagdrempelige activiteiten die daarbij helpen.

Daarom ging ze toch eens mee met haar vriendin, die daar al maanden op aandrong, om eens een keer te gaan kijken bij het Senioren Hobby Centrum in Mill. Samen gaan ze nu bloemschikken bij het SHC. Mevrouw Visser: 'Daarna doen we met z’n allen altijd even een bakkie. Hartstikke gezellig.'

Vanaf 50 jaar bent u welkom bij het SHC. Wil jij ook bij zo’n organisatie horen?

Waarom wachten tot morgen? Meld je aan, meer dan 20 hobby mogelijkheden.
Interesse mail of bel even naar Frans.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0485 - 47 10 79 / 06 - 13 50 31 37

Meer info zie www.seniorenhobbycentrum.nl.