Deze keer komt Joop Bens uit Mill aan het woord over zijn vrijwilligerswerk.

Wat is de naam van de vereniging?
Lokale Omroep Mill

Wat zijn de activiteiten van de vereniging?
Het uitzenden van de (jeugd) gemeenteraad en commissie- vergaderingen, H. Missen vanuit de kerken. Sport, nieuws en overige wetenswaardigheden van de gemeente Mill en St. Hubert, dit allemaal in en omlijst door o.a. zelfgeproduceerde radio en TV programma’s van de L.O.M. medewerkers.

Hoeveel vrijwilligers werken bij uw vereniging/organisatie?
Door de jaren heen wil dit nog wel eens licht variëren, maar gemiddeld zijn er bij de L.O.M. zijn ongeveer 45 vrijwilligers actief,

Hebt u nog een beroep naast het vrijwilligerswerk?
Ik ben van beroep Elektrotechnicus, maar in 2015 is mijn werkgever, Imtech, failliet gegaan. In overleg met het UWV hoef ik in verband met mijn medische achtergrond niet meer te solliciteren.

Wat was de reden destijds om ermee te beginnen?
In 1990 was ik goed aan het herstellen van een harttransplantatie, toen ik door L.O.M. vrijwilligers werd benaderd met de vraag om bij de technische dienst van de L.O.M. mee te komen helpen. Radio en TV- Elektronica/elektrotechniek heeft mij al mijn hele leven geïnteresseerd en dit was dus ook voor mij een hele mooie afleiding na ’n zware periode.

Waar bestaand uw activiteiten uit?
Het onderhouden, aanpassen van de bestaande E-technische infrastructuur in en buiten Myllesweerd t.b.v. de L.O.M. Het ontwerpen, bouwen en waar nodig het aanpassen van apparatuur.

Hoe lang doet u dit vrijwilligers werk al?
Ik doe dit vrijwilligerswerk sinds 1990.

Hoeveel tijd besteedt u eraan?
In de loopt der jaren varieert de besteedde tijd erg, dit is o.a. afhankelijk van nieuwe ideeën en ontwikkelingen in de techniek, die we dan technisch implementeren in de bestaande studio, en dit terwijl de overige medewerkers toch ook weer gewoon hun programma’s moeten kunnen blijven maken. Drukke tijden zijn er ook bij live uitzendingen van ... op locatie. De drukste 5 jaar heb ik bij de L.O.M. ervaren vanaf de eerste ideeën dat de L.O.M. moest gaan verhuizen van de oude studio aan de parallelweg naar Myllesweerd.

Wat zijn de leukste kanten van uw vrijwilligerswerk?
De technische dienst bestaat uit 3 enthousiaste vrijwilligers, die ieder hun eigen specialiteiten hebben, zo kun je veel van elkaar leren. Tevens kom je zo in contact met mensen, die je anders nooit gekend zou hebben.

Is er een minder leuke kant?
Ik kan deze zo niet bedenken.

Kan u vereniging zonder de steun van vrijwilligers?
Neen, zonder vrijwilligers zou er geen Lokale Omroep Mill zijn, sterker nog, we zouden graag nog meer vrijwilligers willen hebben. Bij de L.O.M. is voor elk wat wils, ik zou zeggen kom eens binnen lopen in de studio, deze is gevestigd in Myllesweerd, tegenover de bibliotheek.

Doet u nog andere vrijwilligerswerkzaamheden?
Ik doe alleen bij de L.O.M. vrijwilligerswerk.

Wat is uw tip?
Mocht je (wat) tijd overhebben, kom van de bank af en ga vrijwilligerswerk doen, dat verbreed je kijk op de wereld.

Vrijwilliger aan het woord

Wilt u ook als vrijwilliger wat vertellen of wellicht als club of vereniging een vrijwilliger via deze rubriek aan het woord laten? Neem contact op met Petra van Schayik via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..